I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Міжнародний день без м'яса: ТОП-5 рецептів вегетаріанських страв

Сьогодні всесвітній день відмови від м'яса

Міжнародний день без м'яса (International Day Without Meat) багато країн відзначають з 1985 року. У цей день, 20 березня, магазини і ресторани відмовляються від продажу м'яса, а активісти пропагують вегетаріанство, а також ідеї співчуття тваринам і захисту навколишнього середовища. На честь цієї дати ми поділимося кращими рецептами вегетаріанських страв.

Грибний крем-суп

Реклама

mushroom-soup-2853285_960_720

Фото: pixabay.com

Складові:

Реклама
  • 7 середніх картоплин
  • 300 г печериць
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 1 середня цибулина
  • 1 склянка вершків
  • 1,5 літра води

Рецепт приготування:

1. Картоплю почистити і нарізати кубиками. Залити 1,5 л води, посолити і відварити до готовності.

2. Цибулю подрібнити і обсмажити у вершковому маслі до золотистого кольору.

Реклама

3. Гриби дрібно нарізати і додати в сковорідку до цибулі, готувати близько 10 хвилин. Посолити і поперчити.

4. Пересипати гриби і цибулю в каструлю до картоплі. Варити на невеликому вогні 2-3 хвилини.

5. Злити і зберегти бульйон. Картоплю з грибами і цибулею подрібнити за допомогою блендера або картопляного преса.

6. Влити в пюре бульйон, постійно помішуючи, щоб утворилася напіврідка кремоподібна маса. Поставити на вогонь, довести до кипіння і додати вершки. Кип'ятити на мінімальному вогні ще 3-4 хвилини.

7. Подавати грибний крем-суп з сухариками, прикрасивши зеленню і підсмаженими грибами.

Лобіо з горіхами

159

Фото: freepik.com

Складові:

  • 3 склянки вареної квасолі
  • 1 цибулина
  • 1 стакан подрібнених волоських горіхів
  • 2 зубчики часнику
  • 1 маленький пучок кінзи
  • 1 ч. л. коріандру
  • 1/2 ч. л. імеретинського шафрану (чорнобривці)
  • 1/2 ч. л. уцхо сунелі
  • 1 ст. л. винного оцту
  • гострий червоний мелений перець
  • сіль

Рецепт приготування:

1. Варену квасолю відкинути на друшляк. Листя кінзи і часник подрібнити.

2. Приготувати заправку. Змішати в мисці подрібнені горіхи, мелений коріандр, шафран, уцхо сунелі, сіль і перець за смаком.

3. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, полити оцтом.

4. Через п'ять хвилин цибулю віджати і додати в миску з горіхами і спеціями. Додати кінзу і часник, влити невелику кількість окропу, ретельно перемішати масу. Повинен вийти густий соус-заправка.

5. Змішати заправку з квасолею і дати настоятися протягом години, перш ніж подавати.

Рататуй з зимових овочів

just-from-the-oven

Фото: a-krol-cookbook.livejournal.com

Складові:

  • 2 невеликі буряки
  • 2 невеликі ріпи
  • 2 середні картоплини
  • 2 великі моркви
  • 1/2 кореня селери
  • 4-5 ст.л. оливкової олії
  • 4-5 ст.л. води або бульйону
  • свіжий або сушений майоран або чебрець
  • сіль, перець

Рецепт приготування:

1. Духовку розігріти до 180°C.

2. Овочі нарізати тонкими (2-3 мм) кружками.

3. Змастити жароміцну форму оливковою олією.

4. Кружечки овочів викласти в форму внахлест, чергуючи один з одним.

5. Додати в форму кілька столових ложок води або бульйону, полити овочі оливковою олією, посолити, посипати спеціями і запікати в духовці 30-40 хвилин, поки овочі не пропекуться і не покриються золотистою скоринкою.

6. При бажанні, хвилин за 15-20 до готовності, можна посипати овочі тертим сиром.

Салат Цезар від Марти Стюарт

66

Фото: freepik

Складові:

  • 2 зубчики часнику
  • 1/8 ч.л. солі
  • 115 г білого хліба без кірок
  • 1 філе анчоуса (за бажанням)
  • 1 ст.л. свіжовичавленого лимонного соку
  • 1/2 ч.л. вустерського соку
  • 1/4 ч.л. діжонсько гірчиці
  • 1/2 ч.л. меленого перцю
  • 2 ст.л. оливкової олії extra virgin
  • 500 г салату ромен, порваного руками
  • 15 г тертого пармезану

Рецепт приготування:

1. Розігріти духовку до 180°C. У середній мисці розтерти 1 зубчик часнику з сіллю до отримання гладкої пасти.

2. Додати нарізаний кубиками хліб і перемішати. Викласти хліб на деко і запікати до хрусткої скоринки і золотисто-коричневого кольору близько 20 хвилин, один раз перевернувши.

3. Приготувати соус вінегрет: в маленькій мисці розтерти зубчик часнику, що залишився, з анчоусами до отримання однорідної маси. Додати лимонний сік, вустерский соус, гірчицю і перець. Помішуючи, влити оливкову олію.

4. У великій мисці перемішати салатне листя з заправкою і грінками. Подавати відразу ж, прикрасивши тертим пармезаном.

Морквяний рулет з вершковим сиром

t-gyopvhe-lbnk5mpxmz-bsodl0tvqaxjaw1uucicjrjvpdirclm-fa5igmolziz6pchogketmyq1az2do6gzxlu_hlhe50fd1ntbnblxsppozngbnfpovczyct8jzls

Фото: laperla-foto.livejournal.com

Складові:

  • 450 г моркви
  • 4 яйця
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 175 г вершкового сиру
  • 1 пучок зелені
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, мелений чорний перець

Рецепт приготування:

1. Моркву очистити, натерти на крупній тертці.

2. Пасерувати на вершковому маслі протягом 5 хвилин, остудити.

3. Духовку розігріти до 180°C. Деко застелити папером для випічки.

4. До моркви додати жовтки, сіль і перець за смаком, перемішати.

5. Білки збити до стійкої піни, додати до моркви, акуратно перемішати.

6. Викласти масу на підготовлений лист у вигляді прямокутника 20 на 30 см.

7. Випікати в попередньо розігрітій духовці 12-15 хвилин.

8. Перевернути корж на аркуш паперу для випічки, накрити вологим рушником, остудити. Обережно зняти папір, на якому випікався корж.

9. Приготувати начинку. Зелень і часник подрібнити, ретельно перемішати з вершковим сиром кімнатної температури.

10. Розподілити сирну масу по поверхні коржа рівним шаром, згорнути рулет за допомогою паперу, накрити плівкою, охолодити.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як прожити місяць без м'яса, алкоголю і сигарет. Ми також повідомляли, що вегетаріанство знижує ризик розвитку діабету.

Дивіться відео, у скільки українцям обходиться вегетаріанство:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти