Головна Сьогодні

Меню на Великдень: ТОП-5 рецептів святкових закусок

Рецепти смачних закусок на Великдень

Православна Пасха у 2020 році настала 19 квітня. Традиційні страви цього свята – паски, сирні паски, крашанки і всілякі м'ясні страви.

Якщо ви хочете урізноманітнити своє пасхальне меню, приготуйте апетитні гарячі і холодні закуски за рецептами з нашої вибірки.

Фаршировані гриби з сиром і медом

Фаршировані гриби з медом і сиром
Фаршировані гриби з медом і сиром
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Великі печериці – 16 шт.
  • Рідкий мед – 100 г
  • Сир горгонзола (кімнатної температури) – 400 г
  • Оливкова олія першого віджиму
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 °С.
  2. Гриби добре помийте, видаліть ніжку у кожної печериці.
  3. Влийте трохи меду в виїмку, потім начиніть гриб 1-2 ч.л. сиру.
  4. Покладіть гриби на деко, посоліть, поперчіть і збризніть оливковим маслом.
  5. Запікайте 10 хвилин.
  6. Фаршировані гриби можна подавати з часниковими тостами. Щоб їх зробити, підсмажте хліб і натріть його зубчиком часнику.

Дивіться відео, як приготувати смачну сирну паску:

Сирні кульки з виноградом

Сирні кульки з виноградом
Сирні кульки з виноградом
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Виноград рожевий (великий) – 10 шт.
  • Крем-сир – 150 г
  • Сир з пліснявою "Рокфор" – 130 г
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Фісташки – 150 г

Спосіб приготування:

  1. Зніміть ягоди винограду з грона, зробіть надрізи, дістаньте кісточки.
  2. Змішайте крем-сир і сир з пліснявою.
  3. Волоські горіхи і фісташки подрібніть до отримання великих крихт.
  4. Викладіть порцію сирної маси на долоню, розплющіть, розмістіть по центру одну ягоду винограду.
  5. Заліпіть, сформуйте кульку і обваляйте її в горіхових крихтах. Так само сформуйте інші кульки.

Фаршировані яйця з гірчицею

Фаршировані яйця на Великдень
Фаршировані яйця на Великдень
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Яйця – 6 шт.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Мелена паприка – за смаком
  • Листочки петрушки – 12 шт.

Спосіб приготування:

  1. Обережно опустити курячі яйця у велику каструлю з киплячою водою. Варити на повільному вогні протягом 10 хвилин.
  2. Злити рідину і залити яйця холодною водою. Дати охолонути. Очистити і розрізати уздовж навпіл.
  3. Вийняти яєчні жовтки і помістити їх в миску з майонезом і гірчицею; додати трохи солі і перцю. Розім'яти до отримання однорідної пасти, а потім начинити цією сумішшю яєчні білки.
  4. Посипати паприкою, прикрасити листям петрушки і відразу ж подавати.

Мус із сьомги на тостах

Паштет з червоною рибою
Паштет з червоною рибою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Філе сьомги – 200 г
  • Вершковий сир – 3 ст.л.
  • Вершки 30% – 2 ст.л.
  • Кілька гілочок кропу
  • Тости з білого хліба
  • Огірок – 1 шт.
  • Каперси
  • Сіль
  • Білий перець
  • Чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Філе сьомги посоліть, поперчіть і запечіть в духовці. Розімніть виделкою, приберіть всі кісточки і перекладіть в блендер.
  2. Додайте сир, вершки і збийте в однорідну масу.
  3. Додайте дрібно нарізані каперси, ретельно перемішайте і приправте за смаком білим перцем.
  4. Подавайте мус із сьомги на підсушених тостах з тонкими "стрічками" з огірка і гілочкою кропу.

Ніжний паштет з курячої печінки

Паштет печінковий: рецепт з фото
Паштет печінковий: рецепт з фото
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • Куряча печінка – 500 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Велика солодка цибулина
  • 3-4 зубчики часнику
  • Біле сухе вино – 150 мл
  • Найжирніші вершки – 100 мл
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець
  • Трохи мускатного горіха

Спосіб приготування:

  1. На оливковій олії обсмажити нарізану цибулю і часник до прозорості. Робити його коричневим не потрібно.
  2. Додати крупно порізану курячу печінку без плівок і жиру. Швидко обсмажити, печінка всередині повинна залишатися червоною.
  3. Потім додати вершкове масло, влити вино і довести до кипіння. Помішуючи, дати випаруватися різкому запаху алкоголю. Це займе близько 8 хвилин.
  4. Трохи остудити суміш і перетерти її за допомогою блендера.
  5. Повернути печінковий паштет назад на сковороду, додати вершки і довести до кипіння. Добре помішуючи, тушкувати 3 хвилини. Додати сіль, перець і мускатний горіх.
  6. Перекласти курячий паштет в банку і дати застигнути. За бажанням можна залити його розтопленим вершковим маслом – так паштет буде зберігатися довше.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити закусочні кошики з куркою і грибами. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити рулет з лаваша з рибою.

Всі подробиці в спецтемі Пасха-2020

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти