6 ідей для романтичної вечері на День святого Валентина

Святкові рецепти на День святого Валентина

День святого Валентина – до нього треба ставитися з усією відповідальністю. Втім, як і до всього романтичного. Якщо ви віддаєте перевагу смічній та легкій їжі, то можна приготувати смачну та красиву вечерю без м'яса. У цій же добірці святкових рецептів ви знайдете страви на будь-який смак, що можна приготувати ан 14 лютого.

Різото з креветками

Фото: instagram.com/vinogorova_a/

Інгредієнти

  • Рис Арбор – 250 г
  • Креветки – 600 г
  • Цибуля -1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Біле сухе вино – 50 мл
  • Оливкова олія – ​​за смаком
  • Рибний (курячий бульйон) – 1.5 л
  • Сир пармезан – 80 г
  • Сливки (за бажанням)
  • Сіль, перець чорний, базилік, петрушка за смаком

Спосіб приготування

  1. Очистити креветки, часник подрібнити і змішати з оливковою олією.
  2. Залити цим маринадом креветки і залишити на 15 хвилин.
  3. Цибулю нарізати дрібними кубиками та пасерувати на оливковій олії, потім додати сухий рис і обсмажити все разом кілька хвилин.
  4. Додати в рис вино і випарувати алкоголь.
  5. Частинами додавати гарячий бульйон і постійно помішувати різото. Готувати 25 хвилин.
  6. Додати в рис креветки з оливковою олією і часником, посолити, поперчити. Додати зелень, пармезан.

Читайте також:

Жульєн з рибою і грибами

Жульєн з рибою
Жульєн з рибою / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • Філе червоної риби – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 велика цибулина
  • Печериці – 300 г
  • Вершки 10% – 350 мл
  • Сир твердий – 100 г
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль, перець
  • Олія

Спосіб приготування

  1. Філе промити і обсушити, видалити кісточки і нарізати кубиками. Сир натерти на тертці.
  2. Цибулину розрізати на чотири частини і нашаткувати. Гриби – розрізати навпіл і нарізати тонкими пластинками.
  3. Гриби відправити на розігріту суху сковороду. Свіжі печериці виділяють багато рідини, тому почекайте, поки вона випарується, і тільки потім додайте олію.
  4. Обсмажувати декілька хвилин, потім зняти гриби зі сковороди.
  5. Лук обсмажити до м'якості на олії. Можна додати невеликий шматочок вершкового масла.
  6. Повернути гриби на сковороду до цибулі, додати рибу, обсмажувати декілька хвилин. Посипати борошном, посолити, поперчити і перемішати.
  7. Влити вершки і готувати, помішуючи, доки соус не загусне.
  8. Розкласти жульен по кокотницях, посипати натертим сиром.
  9. Поставити в розігріту до 200° С духовку і запікати близько 10 хвилин.

Читайте також:

Легкий салат з ананасами

Салат з ананасами, яйцями і овочами
Салат з ананасами, яйцями і овочами / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 300 г ананаса
  • 4-5 варених яєць
  • 1 невелика червона цибулина
  • Невеликий пучок кінзи або петрушки
  • 1 салатний огірок
  • 1 чилі

Для заправки

  • 200 мл густого йогурту
  • 1 ч. л. карі
  • Сіль і перець за смаком
  • 1-2 ст. л оливкової олії

Спосіб приготування

  1. Змішати всі інгредієнти для заправки.
  2. Ананас і огірок нарізати кубиком.
  3. Яйця почистити і розрізати на четвертинки.
  4. Зелень і чилі подрібнити. Цибулю тонко нашаткувати.
  5. З'єднати всі інгредієнти для салату, заправити соусом, перемішати і подавати до столу.

Читайте також:

Біфштекс з яловичини з вином

Біфштекс з винним соусом
Біфштекс з винним соусом / Фото: freepik.com

Інгредієнти

  • 2 шматки яловичої вирізки по 180-200 г
  • 2 cт. л. оливкової олії
  • 80 г вершкового масла
  • 0,5 склянки червоного сухого вина
  • Чорний мелений перець
  • 4-6 зубчиків часнику (очищати їх не треба)
  • Розмарин і сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Порційні шматки м'яса обмити холодною водою і обсушити. Натерти м'ясо перцем, травами і сіллю.
  2. У сковороді (в чавунній) розігріти оливкову олію або вершкове масло і на сильному вогні обсмажити м'ясо з обох боків по одній хвилині.
  3. Зменшити вогонь до мінімуму і смажити з кожного боку ще сім-вісім хвилин.
  4. Готове м'ясо покласти на гарячу тарілку.
  5. Вилити в сковороду, в якій смажилося м'ясо, вино і викласти неочищені зубчики часнику, на сильному вогні довести до кипіння.
  6. Добре перемішати соус і залити ним м'ясо.
  7. Подавайте м'ясо гарячим разом з картопляним пюре, запеченими овочами і салатом.

Читайте також:

Шоколадне фондю з фруктами

Шоколадне фондю
Шоколадне фондю / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • Чорний шоколад – 100 г
  • Вершки – 100 мл
  • Свіжі фрукти і ягоди – за смаком

Спосіб приготування

  1. Фрукти і ягоди помити, шоколад поламати невеликими шматочками.
  2. Приготувати ганаш: залити шоколад вершками, відправити в мікрохвильову піч на хвилину.
  3. Перемішати шоколад і вершки вінчиком, щоб вийшла гладка однорідна маса. Можна додати столову ложку рому.
  4. Фрукти довільно почистити, порізати, скропити лимонним соком, щоб вони не потемніли.
  5. Запалити свічку, помістити над нею жароміцну мисочку із шоколадом. Ягоди і фрукти наколювати на спеціальні шпажки і занурювати в шоколад.

Читайте також:

Коктейль "Зимовий поцілунок"

Коктейль з шампанським та ягодами
Коктейль з шампанським та ягодами / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 2-3 ст. л. замороженої малини (або будь-яких інших заморожених ягід)
  • 30 мл горілки
  • 20 мл гренадіну
  • 80-100 мл рожевого шампанського (або будь-якого іншого ігристого вина)

Спосіб приготування

  1. Ягоди, не розморожуючи, подрібнити блендером, додати горілку, гренадин.
  2. Додати ягідне пюре в келих, влити шампанське, акуратно перемішати.
  3. За бажанням додати кілька кубиків льоду. Прикрасити готовий напій малиною.

Тут знайдете рецепт неймовірно ніжного баскського чизкейку.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Life Сьогоднi на Google News
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Зробити в перебігу дня 4000 кроків
Тренуватися
Спецпроект
Календар лайфхаків
Червень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 червня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Вечеря за ₴200 000 в Києві
За що такі гроші?
Хронометраж
12
дній
01
годин
38
хвилин
46
секунд
6 - 18 червня

74-й Каннський кінофестиваль

Перейти на спецтему
Лайфхак дня
Як швидко і компактно зібрати валізу у відпустку
Хакнути

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти