30 травня харків'янка Настя Кобиляцька здобула перемогу в шоу "МайстерШеф" – "Кулінарний випускний". Пропонуємо вам приготувати смачний бісквітний торт з лимонним кремом і шоколадним мусом з її рецептом.
Торт "Рів'єра" від Насті Кобиляцької
Інгредієнти:
Для шоколадного бісквіта без борошна:
- шоколад 60-70% – 120 г
- вершкове масло – 85 г
- цукор – 110 г
- какао – 1 ч. л.
- жовток – 2 шт.
- білок – 6 шт.
- яйце – 1 шт.
Для лимонного крему:
- цукор – 110 г
- цедра з 1,5 лимона
- яйце – 2 шт.
- сік 2 лимонів
- вершкове масло – 150 г
Для шоколадного мусу:
- вершки 33% – 240 г
- яйце – 2 шт.
- жовток – 4 шт.
- чорний шоколад 60-70% – 225 г
- цукор – 70 г
- вода – 15 г
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Для шоколадного бісквіта: розтопіть шоколад і остудіть до температури не більше 40 градусів.
- Вершкове масло кімнатної температури збийте з 30 г цукру, додайте какао і продовжуйте збивати 3-4 хвилини.
- Додайте до маси яйце і жовтки, продовжуйте збивати до кремової консистенції. Введіть до маси розтоплений темний шоколад і вимішуйте силіконовою лопаткою.
- Збийте білки до м'яких піків, поступово введіть цукор, що залишився. Збийте масу до щільних стійких піків.
- Збиті білки поступово введіть до шоколадного тіста в кілька прийомів.
- Розігрійте духовку до 180 °C. На пергаментному папері зі зворотного боку намалюйте чотири кільця діаметром 22 см. Перекладіть тісто до кондитерського мішка і відсадити коржі.
- Вирівняйте верх коржів. Випікайте коржі 25-30 хвилин.
- Для лимонного крему: змішайте цедру з цукром, перекладіть до ковша, додайте лимонний сік і яйце. Перемішайте і доведіть масу до загусання на водяній бані.
- Остудіть лимонну масу до 60 °C, збийте вершкове масло кімнатної температури до повітряної гладкої маси. Поступово додавайте до масла лимонну масу і збивайте приблизно 7-10 хвилин до еластичності.
- Форму з високими бортами діаметром 22 см оберніть ацетатною або харчовою плівкою. Вилийте крем до форми, поставте до морозильної камери на 2 години до повної заморозки.
- Для шоколадного мусу: жовтки і яйця збийте до однорідності.
- Зваріть сироп: цукор і воду прогрійте до 120 °C. Коли температура сиропу досягне 110 °C, потрібно продовжити збивати яйця на середній швидкості. При 120 °C, не припиняючи збивання яєць, введіть сироп тонкою цівкою по стінці миски. Після додавання сиропу збільшіть швидкість міксера до максимальної: маса повинна збільшитися в кілька разів і стати світлою і пишною.
- До розтопленого темного шоколаду кімнатної температури додайте збиті вершки по частинах і вимішуйте.
- Поступово додайте до яєчної маси шоколадну і вимішуйте.
- Зберіть торт: дістаньте з форми заморожений лимонний крем. Форму оберніть бортовою стрічкою.
- Спочатку викладіть перший корж, 1/3 шоколадного мусу, другий корж трохи утопіть, далі покрийте трохи шоколадним мусом.
- Викладіть заморожений лимонний крем і притисніть. Зверху викладіть трохи мусу, а на нього третій корж. Змастіть мусом, що залишився, і втопіть останній корж.
- Поставте готовий торт до холодильника на ніч, щоб коржі просочилися.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про всі подробиці суперфіналу шоу "МайстерШеф" – "Кулінарний випускний". Сайт "Сегодня" також ділився рецептом шоколадного медовика від суперфіналістки Кароліни Залевської.
Читайте також: