У п'ятницю, 13 вересня, на телеканалі СТБ пройшов третій випуск кулінарного шоу 9-й сезон "МайстерШеф". Дізнайтеся, хто залишився у шоу, а для кого участь закінчилася на початковому етапі.
Дивіться третій випуск "МастерШеф" 9 сезон від 13.09.2019:
З самого початку учасників зібрали в історичному місці Києва – Андріївському узвозі. У 9-му сезоні це перший виїзний конкурс. Незмінні судді перед початком випробування потішили учасників – за сімейними обставинами шоу передчасно покинули касир в супермаркеті Олена Нікуліна і водій тепловоза Сергій Акінін. Варто зазначити, що така ситуація склалася вперше за вісім сезонів шоу "МастерШеф" і учасників залишилося 18. Такому результату подій зраділи всі, адже конкурентів стало менше.
Проте! Судді ухвалили важливе рішення і повернули в шоу Елеонору Зубенко та Назара Вітковича, що вийшли з проекту в минулому випуску учасників.
Перше випробування – "кулінарне обличчя" Києва
Після того, як двадцятку знову сформували, учасники почали виконувати нове завдання третього випуску. Учасники поділилися на дві команди – "червоних" і "синіх" фартухів. Їх завдання – нагодувати туристів з Азії. Зазвичай умови виїзних випробувань були простими – смачно приготувати і продати якомога більше. Але в цьому році судді вирішили ускладнити завдання.
"Старе місто давно стало кулінарним центром столиці, куди спеціально приїжджають навіть зарубіжні туристи. І щоб вразити іноземних гостей, учасники повинні продумати страви в стилі "фьюжн": поєднати українську кухню з європейською та азіатською", – сказав Ектор Хіменес-Браво.
На приготування страв учасникам виділили дві години і ще одну годину на те, щоб продати свої кулінарні шедеври туристам, які тут проходять. Найскладніше для команд виявилося придумати, чим же вони дивуватимут закордонних гостей Києва.
Чого тільки команди не придумали – вареники з лососем, фаршмак, німецькі ковбаски, борщ з рибою в азіатському стилі, гедза (японські смажені пельмені) з вишнями, млинці з бананом і філадельфією, профітролі. Але страви в стилі "фьюжн" виявилися не єдиною складністю для команд. Прямо посеред конкурсу почався дощ, і учасникам довелося готувати ще в складніших умовах. Але, незважаючи на зливу, учасники впоралися із завданням. Тепер треба було найцікавіше – продати свої страви туристам.
"Погода так жорстоко зіпсувала всі плани. Тому вперше за всі сезони ми змінюємо правила гри посеред випробування і їдемо в павільйон, де ваші шедеври дегустуватимемо ми, судді. Нам шкода, що гості Києва так і не спробували страви", – вийшов до учасників Ектор і попередив про зміну правил.
Під час оцінки страв судді відзначили високі смакові якості приготованих шедеврів, особливо вразила Ектора баранина і суп, який виглядав як борщ, але за смаком нагадав японський місо-суп. А ось судді Володимиру Ярославському не припав до душі салат з буряком і гедза – блюдо, яке зовсім не було схоже на смажені пельмені, а мало вигляд звичайних вареників з вишнями.
У підсумку перемогу в першому конкурсі здобула команда "червоних фартухів". Їх страви виявилися ближчими до "фьюжин". За правилами шоу, "червоні" відправляються на балкон, а "сині" мають проголосувати за двох, на їхню думку, найслабших членів команди. За результатами голосування, чорні фартухи наділи директор школи Дмитро Ламза і капітан команди Андрій, який сам прийняв таке рішення – відповідати за свої недоліки.
Кулінарна естафета
Настав час другої "битви" – і знову учасникам довелося поділитися на команди. Капітани по одному вибирали собі найсильніших кулінарів у команду. Волею випадку останнім знову залишився директор школи Дмитро, якому і так дістався чорний фартух. Як виявилося, учасники проекту вважають його найслабшим, а тому не бажають його бачити в своїй команді.
"І знову я в останньому вагоні ... Принижений", – говорить Дмитро.
Кожна команда повинна приготувати одне блюдо, а саме – легендарний французький десерт "Фрезье". Але важливий момент – команди готуватимуть по черзі, а не всі разом. В цьому і головне завдання кулінарної естафети. За словами Ектора, тільки так кожен з учасників зможе себе проявити на 100%. На приготування ніжного десерту з полуницею учасникам було відведено 1,5 години.
Обидві команди, на перший погляд, впоралися. Але, коли Ектор почав розрізати торт "червоної" команди, розчарувався. Коржі зовсім не були схожі на бісквіт.
А ось у "синіх" бісквіт вийшов ніжним і повітряним, але з кремом вони прогадали. У такій думці зійшлися двоє суддів – Єлизавета і Володимир. Похвалу і вищу оцінку від Ектора отримала команда "синіх". Відповідно, чорний фартух сьогодні отримає хтось із членів червоною команди.
Битва чорних фартухів на виживання
І, як вирішив Ектор, за прокол з бісквітом чорний фартух отримала Олена Хміль разом з Назаром, якого тільки в цьому випуску повернули в шоу. І тепер власникам чорних фартухів належить поборотися за своє місце, приготувавши свинячу вирізку з кабачковою ікрою в беконі.
І за традицією, завдання ускладнене – цього разу за 1,5 години учасники повинні приготувати вказане блюдо, маючи лише інструменти першої необхідності. Все інше їм потрібно було роздобути самостійно – нарубати дров, розпалити багаття і спорудити ємності для готування. Для Олени цей конкурс виявився найскладнішим, адже тут потрібна була фізична чоловіча сила.
1,5 години кропіткої роботи, фізичної праці, і чотири учасники готові почути вердикт! У цій нелегкій боротьбі крізь дим і вогонь із завданням частково впоралася єдина дівчина, яка брала участь у битві на виживання, Олена. Її презентація була близька до оригінальної страви. У цій битві однозначно переміг Назар – його соус, презентація і м'ясо вразили суддів.
Директор школи Дмитро Ламза в цьому випуску виявився найслабшим і Ектор відправив чоловіка додому. Але він виявився не єдиним, хто покинув проект, суддям довелося попрощатися з Оленою Хміль. Ектор вирішив відправити дівчину додому через фатальну помилку – Олена подала блюдо з непривабливим шпинатом. В підсумку у проекті залишилося 18 учасників, які в наступному випуску дивуватимуть кулінарними здібностями.
Список учасників, які продовжувати боротьбу в кулінарному шоу:
- Елеонора Зубенко
- Сергій Денисов
- Юлія Акименко
- Артем Янковий
- Лілія Сорокіна
- Марія Кобзєва
- Андрій Боденко
- Юлія Клименко
- Анастасія Погосова
- Руслан Лучків
- Ольга Ткачук
- Володимир Лялін
- Руслан Шилін
- Назар Віткович
- Наталія Троян
- Ліля Сорокіна
- Анна Кіеу
- Олександра Єфіменко
Також пропонуємо вам дізнатися, як пройшов другий випуск кулінарного шоу.