I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

"МастерШеф" 9-й сезон: всі подробиці шостого випуску

Чому випуск вийшов особливим, дізнайтеся в нашому матеріалі

У п'ятницю, 4 жовтня, пройшов шостий випуск кулінарного шоу 9-й сезон "МастерШеф". Дізнайтеся, хто залишився в шоу, а для кого участь закінчилося за кілька кроків до фіналу.

Реклама

Дивіться шостий випуск "МастерШефа" 9-й сезон від 04.10.2019

Щороку проект "МастерШеф" дає всі можливі умови для аматорів, щоб навчити їх професійно готувати. Для них проводять майстер-класи, запрошують іменитих шефів, а також надають велике розмаїття продуктів. Але іноді це грає не на руку майбутнім кухарям.

Реклама

Найскладніше випробування шостого випуску

У сьогоднішньому випуску учасники вперше зіткнулися з безвідходним виробництвом. Зазвичай під час приготування вони зовсім не замислюються про те, скільки продуктів витрачають даремно. Викидають цілі овочі, виливають літри вершків, знову і знову переробляють страви. Така тактика завдає шкоди як бюджету, так і навколишньому середовищу.

"Дуже важливо бережливо ставитися до продуктів. Сьогодні весь світ прагне до безвідходного виробництва. В екологічній ситуації, що склалася ми просто зобов'язані задуматися про те, який слід після себе залишаємо. Учасникам теж потрібно навчитися економити і використовувати весь кулінарний потенціал продуктів", – заявив Ектор Хіменес-Браво.

У першому випробуванні кожен з кулінарів-аматорів повинен був приготувати одну страву, будь-яку, на свій розсуд. Але головне завдання – залишити після себе якомога менше відходів. Складність виникла в тому, щоб придумати страву, що потребує найменше інгредієнтів. Всі свої відходи учасники не викидали, а збирали в спеціальні ємності, щоб судді потім змогли зважити. Ткук Ань здивувала Ектора – всього 50 грам харчових відходів. "Я в це не вірю!" – сказав шеф-кухар.

Реклама
INSTAGRAM (@masterchefstb)

Найбільше відходів вийшло у травесті-діви Руслана – 962 грами. На другому місці – Елеонора Зубенко (548 грам), а на третьому – Андрій. Всі ці учасники автоматично отримали чорні фартухи, а судді навіть не стали дегустувати їх страви.

INSTAGRAM (@masterchefstb)

Що стосується інших учасників, то їх кулінарні шедеври судді все-таки спробували. Шоколадний тарт вразив серце Володимира Ярославського. Він здивувався, що за годину можна було приготувати такий десерт. Грибний крем-суп з морепродуктами, який приготував Петро Косовський, порадував Ектора, але його розчарувала презентація – блюдо було подано в десертній піалі і прикрашено креветками. Стюардеса Марія Кобзєва визнала поразку – вона сама заявила, що риба у неї не вийшла, і відмовила Єлизавету куштувати кулінарну "ганьбу", за що і отримала чорний фартух.

INSTAGRAM (@masterchefstb)

Випробування "Ревізор"

Всі учасники повинні були подати одну страву – качину грудку з вишневим соусом і гарбузовим пюре, але готували тільки кулінари в білих фартухах, а "чорні" стали ревізорами – як тільки вони бачили помилку під час кулінарного процесу, за допомогою дзвіночка повідомляли Ектору . Якщо зірковий суддя підтверджував, що дійсно зроблена помилка, то учасники мінялися місцями – кулінар в білому фартусі ставав ревізором, а "чорний" займав позицію кухаря. І знову хто перший помітив помилку, дзвонив у дзвоник і доносив Ектору на суперника. І так по колу. В результаті після закінчення часу той, хто опинився в ролі ревізора, і отримав чорний фартух.

INSTAGRAM (@masterchefstb)

"Чорні" учасники всіляко намагалися причепитися до будь-якої маленької помилки – неправильний вибір продуктів і інструментів, недотримання всіх процесів рецептури, брудна робоча поверхня і інші деталі, які, на перший погляд, здаються не такими вже істотними. Крім основних правил, діяло ще одне – якщо ревізор викликав Ектора, а той не прийняв зауваження, учасник вирушав на балкон з чорним фартухом. Свої фатальні помилки допустили чотири учасники – два Руслани, Аннушка і Юлія.

Але це ще не все, хто після випробування повинен отримати чорний фартух. Після дегустації вердикт суддею був наступним: із завданням впоралися дев'ять кулінарів, а ось Елеонора і Петро виявилися слабкою ланкою в цьому конкурсі. Причина – погана презентація Елеонори й необачність Петра. Він вкотре страждає від романтичних відносин з Юлією. Оскільки дівчина не встигла доробити вишневий соус, Петро поділився з нею, що дуже розлютило Ектора. А Єлизавета, в свою чергу, навіть відмовилася дегустувати соус Юлії Акименко.

INSTAGRAM (@masterchefstb)

"У вас відмінна грудка, але ви порушили правила. Ми вже не в перший раз просимо вас залишити приватне за проектом, тому зніміть білий фартух", – заявив зірковий шеф-кухар Петру.

Битва на виживання чорних фартухів

Шістьох учасників чекав складний бій – знову завоювати право носити білий фартух. Кулінарів привезли в селище під Києвом і поставили "нездійсненну" місію – приготувати десерт. Але, за традицією, з певними складнощами. "Чорні" витягали жереб і отримували право на використання "транспортних засобів", серед яких – велосипед, холодильник, полотно, бочка, тачка і коляска.

INSTAGRAM (@masterchefstb)

Найменше пощастило Аннушці – саме їй попався холодильник на колесах. Відзначимо, що за допомогою обраних "транспортних засобів" учасники повинні були роздобути продукти для приготування страви, які перебували від кулінарів на відстані трьох кілометрів. Але і там для аматорів підготували сюрприз: усі продукти були упаковані в коробки, і що вони беруть, напевно ніхто не знав. Перспектива приїхати на кухню з одним борошном нікого з "чорних" не влаштовувала.

Після виїзду за Київ учасники повернулися на кухню проекту, щоб приготувати десерти з тих продуктів, які вони назбирали. Судді виділили одну годину на кулінарний процес "чорним", а після у всіх інших учасників була можливість зробити перерву перед фінальною дегустацією. Але кулінари замість того, щоб видихнути і розслабитися, розсварилися між собою. Ще б пак, адже загострення пристрастей неабияке, ніхто не бажає залишати шоу! Учасники на підвищених тонах висловили всі свої невдоволення один одному. Найбільше дісталося закоханій парі – Юлії і Петру, поведінка яких дратує багатьох.

Читайте також:

Після з'ясування стосунків настав кульмінаційний момент шостого випуску – дегустація десертів. Першими почути доленосний вердикт вийшли хлопці. Єлізавета Глинська взялася пробувати яблучний штрудель Артема Янкового. Смак її порадував в цілому, але начинка не була ідеальною – замало фруктів. Та й презентація десерту отримала швидше негативний відгук, ніж похвалу. Наступним дегустацію провів Ектор. Йому довелося оцінювати грушевий тарт поліцейського Петра. Десерт сподобався, але з кремом учасник не зовсім впорався – зайве збив констінтенцію. Тарталетка з меренгою від травесті-діви Руслана порадувала Володимира. Деякі зауваження були у судді, але тонкий смак апельсина йому припав до душі.

Настала черга дівчат презентувати свої ласощі. Апельсиново-шоколадний кекс збирачки трав Юлії візуально залучив Ектора. Втім, дівчина завжди вміла дивувати неординарним підходом до оформлення страв. Але вона допустила помилку – не карамелізувала грушу, тому тісто вийшло занадто вологим. А ось своїм вибором класичної шарлотки Елеонора влучила точно в ціль. Все було майже ідеально, за винятком начинки – Володимиру не вистачило яблук.

Аннушці в'єтнамського походження переживала за свій десерт, який вийшов незвичайним. Все тому, що їй не вдалося роздобути потрібну кількість масла і яєць. Але вона вийшла з положення, зробивши пісний бісквіт з ківі. Єлизавета була здивована, що з урахуванням тотального браку інгредієнтів можливо було приготувати подібне, але презентація засмутила суддю. За її словами, у десерту вийшов убогий вигляд.

Читайте також:

В цілому всі учасники впоралися із завданням, враховуючи рівень складності. За словами Ектора, дрібні помилки зробили всі шестеро учасників, але додому так сьогодні і нікого не відправили.

"Так, ви всі допустили дрібні помилки, але із завданням впоралися практично всі на одному рівні. Тому сьогодні той винятковий випадок, коли ніхто не їде додому", – резюмував Ектор Хіменес-Браво.

Список учасників, які продовжать боротьбу в кулінарному шоу:

  1. Елеонора Зубенко
  2. Сергій Денисов
  3. Юлія Клименко
  4. Артем Янковий
  5. Юлія Акименко
  6. Анастасія Погосова
  7. Руслан Лучков
  8. Руслан Шилін
  9. Назар Віткович
  10. Ліля Сорокіна
  11. Кіеу Тхук Ань (Аннушка)
  12. Петро Косовський
  13. Андрій Боденко
  14. Олександра Єфименко
  15. Марія Кобзєва

Всі подробиці п'ятого випуску кулінарного шоу ви можете дізнатися за посиланням.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти