У п'ятницю, 25 жовтня, відбувся дев'ятий випуск кулінарного шоу 9-й сезон "МайстерШеф". Дізнайтеся, хто залишився в шоу, а для кого участь завершилася.
Дивіться відео з кастингу "МастерШеф" 9-й сезон:
Мрія будь-якого кулінара, кухаря і шеф-кухаря – відкрити свій особистий ресторан. У "МайстерШеф" знають про це дуже добре, тому в новому випуску судді дали кулінарам-аматорам можливість відчути, як бути власником свого закладу.
"Учасники пройшли вже половину шляху на "МайстерШеф". Вони заробили нашу суддівську довіру, тому ми зважилися доручити їм дуже відповідальну справу. У цій програмі здійсниться заповітна мрія кожного з них, учасники відкриють ресторани. З власною концепцією та авторським меню", – розповідає зоряний суддя Володимир Ярославський.
Перше випробування – учасники відкрили власний ресторан
Перше питання будь-якого бізнесу – це стартовий капітал. Свої гроші на відкриття ресторану учасники мали заробити завдяки готуванню. Судді запропонували на вибір три страви легендарного Поля Бокюза. За приготований рататуй – 500 гривень, за яйце-пашот, зварене у червоному вині, і подане з винним майонезом, кулінар отримував 1000 гривень. А найбільшу суму – 1500 грн – можна було отримати за складну багатокомпонентну страву кок-о-ван (півень у вині).
Сергій Денисов встиг за 60 хвилин приготувати лише дві страви і заробив 2000 гривень. Стюардеса Марія Кобзєва за кок-о-ван і рататуй також отримала 2000 гривень. З трьох страв Руслана Шиліна судді оцінили лише дві, тому хлопець зміг отримати лише 1500 гривень. Найменше заробив Петро Косівський – 500 гривень. А ось Лілія Сорокіна зуміла "продати" суддям свої страви на 2500 гривень.
Далі учасники об'єдналися в команди. Адже Лілія і Аннушка заробили по 2500 гривень, їм була надана можливість стати капітанами і вибрати собі в команду учасників. В результаті у двох команд вийшло по 9500 гривень, які вони мали раціонально витратити в будівельному магазині на закупівлю декору майбутнього ресторану.
Команда "червоних" зробила ставку на азіатсько-кавказький стиль і виконала інтер'єр ресторану в білих відтінках з намальованою сакурою на стіні під назвою Макоце. Меню також було особливим – закуска з морепродуктів, каре ягняти з екзотичними фруктами, чашушулі з тунцем і гранатом.
"Сині" назвали свій заклад LocalUa і зробили ставку на авторську українську кухню, але, відповідно, з незвичайним меню – профітролі з курячим паштетом, качина ніжка, закуска з баклажанів і м'ятою.
Оцінювати роботу команд судді прийшли разом зі своїми друзями з кулінарного світу. Головні три критерії оцінки – обслуговування офіціантів, якими стали члени команд, інтер'єр ресторану і смак страв. Обидві команди дотримувалися концепцій і навіть піднесли гостям компліменти від закладу – "червоні" пригостили відвідувачів печивом з прогнозом, а "сині" – свіжовипеченими гречаними булочками з намазуванням з сала.
Після дегустації страв зіркові судді та їхні друзі почали вибирати найкращий ресторан. З різницею в п'ять голосів – 7:2 – перемогла команда червоних фартухів. А ось для "синіх" ціна програшу стала занадто великою – у повному складі учасники перевдяглися в чорні фартухи.
Фінальна битва чорних фартухів
І так, у другому випробуванні – битві чорних фартухів – Лілія, Юлія, Руслан, Олександра, Марія та Андрій взялися боротися за місце в кулінарному проекті. Шестеро учасників розбилися на пари і мали готувати на одній робочій поверхні.
Кулінарне завдання – кожен учасник мав приготувати по одній страві, але за однієї умови, продукти не мусять повторюватися в парі. Дозволено було тільки використовувати всім яйця, спеції і соняшникову олію. Ускладнювалося завдання тим, що учасників повернули один одного спинами і зафіксували. Тобто, готувати вони могли тільки по черзі, домовляючись один з одним.
Прийшов час дегустації і першими свої страви презентували Андрій і Юлія. Качкою, маринованоюа у вині, з малиновим соусом від Андрія не здивуєш Ектора. Він назвав вибір учасника занадто простим.
Наступними вердикт почули Руслан та Олександра. Кальмари з грибами шіїтаке вийшли дуже маленькими і нагадували закуску, а не основну страву. Ектор розкритикував страву Руслана, а ось за філе коропа з фланом з цукіні Єлизавета похвалила Олександру. Проте, презентація дещо кульгала, але загалом страва сподобалося судді.
Стюардеса Марія вирішила здивувати каннеллонами з соусом бешамель, але Ектор в пух і прах розкритикував дівчину, відзначивши, що начинка абсолютно провальна. Лілія приготувала бануш з беконом й очікувала почути похвалу, але Єлизаветі не зовсім імпонував смак – страва виявилася занадто жирною, та не стала найгіршою. Із завданням не впоралася Марія Кобзєва. Так, дівчина зважилася на експеримент, але це коштувало їй участі в проекті. Стюардеса залишила кулінарне шоу, так і не потрапивши до десятки найкращих кулінарів-аматорів країни.
Список учасників, які продовжать боротьбу в кулінарному шоу:
- Елеонора Зубенко
- Сергій Денисов
- Артем Янковий
- Юлія Акименко
- Анастасія Погосова
- Руслан Лучків
- Руслан Шилін
- Лілія Сорокіна
- Кіеу Тхук Ань (Аннушка)
- Петро Косівський
- Андрій Боденко
- Олександра Єфименко
Всі подробиці восьмого випуску кулінарного шоу ви можете дізнатися за посиланням.