Головна Сьогодні

"МайстерШеф" 9 сезон: всі подробиці дев'ятого випуску

Учасники побудували свої ресторани

У п'ятницю, 25 жовтня, відбувся дев'ятий випуск кулінарного шоу 9-й сезон "МайстерШеф". Дізнайтеся, хто залишився в шоу, а для кого участь завершилася.

Дивіться відео з кастингу "МастерШеф" 9-й сезон:

Мрія будь-якого кулінара, кухаря і шеф-кухаря – відкрити свій особистий ресторан. У "МайстерШеф" знають про це дуже добре, тому в новому випуску судді дали кулінарам-аматорам можливість відчути, як бути власником свого закладу.

"Учасники пройшли вже половину шляху на "МайстерШеф". Вони заробили нашу суддівську довіру, тому ми зважилися доручити їм дуже відповідальну справу. У цій програмі здійсниться заповітна мрія кожного з них, учасники відкриють ресторани. З власною концепцією та авторським меню", – розповідає зоряний суддя Володимир Ярославський.

Перше випробування – учасники відкрили власний ресторан

Перше питання будь-якого бізнесу – це стартовий капітал. Свої гроші на відкриття ресторану учасники мали заробити завдяки готуванню. Судді запропонували на вибір три страви легендарного Поля Бокюза. За приготований рататуй – 500 гривень, за яйце-пашот, зварене у червоному вині, і подане з винним майонезом, кулінар отримував 1000 гривень. А найбільшу суму – 1500 грн – можна було отримати за складну багатокомпонентну страву кок-о-ван (півень у вині).

Сергій Денисов встиг за 60 хвилин приготувати лише дві страви і заробив 2000 гривень. Стюардеса Марія Кобзєва за кок-о-ван і рататуй також отримала 2000 гривень. З трьох страв Руслана Шиліна судді оцінили лише дві, тому хлопець зміг отримати лише 1500 гривень. Найменше заробив Петро Косівський – 500 гривень. А ось Лілія Сорокіна зуміла "продати" суддям свої страви на 2500 гривень.

Далі учасники об'єдналися в команди. Адже Лілія і Аннушка заробили по 2500 гривень, їм була надана можливість стати капітанами і вибрати собі в команду учасників. В результаті у двох команд вийшло по 9500 гривень, які вони мали раціонально витратити в будівельному магазині на закупівлю декору майбутнього ресторану.

INSTAGRAM (@masterchefstb)

Команда "червоних" зробила ставку на азіатсько-кавказький стиль і виконала інтер'єр ресторану в білих відтінках з намальованою сакурою на стіні під назвою Макоце. Меню також було особливим – закуска з морепродуктів, каре ягняти з екзотичними фруктами, чашушулі з тунцем і гранатом.

"Сині" назвали свій заклад LocalUa і зробили ставку на авторську українську кухню, але, відповідно, з незвичайним меню – профітролі з курячим паштетом, качина ніжка, закуска з баклажанів і м'ятою.

INSTAGRAM (@masterchefstb)

Оцінювати роботу команд судді прийшли разом зі своїми друзями з кулінарного світу. Головні три критерії оцінки – обслуговування офіціантів, якими стали члени команд, інтер'єр ресторану і смак страв. Обидві команди дотримувалися концепцій і навіть піднесли гостям компліменти від закладу – "червоні" пригостили відвідувачів печивом з прогнозом, а "сині" – свіжовипеченими гречаними булочками з намазуванням з сала.

INSTAGRAM (@masterchefstb)

Після дегустації страв зіркові судді та їхні друзі почали вибирати найкращий ресторан. З різницею в п'ять голосів – 7:2 – перемогла команда червоних фартухів. А ось для "синіх" ціна програшу стала занадто великою – у повному складі учасники перевдяглися в чорні фартухи.

Фінальна битва чорних фартухів

І так, у другому випробуванні – битві чорних фартухів – Лілія, Юлія, Руслан, Олександра, Марія та Андрій взялися боротися за місце в кулінарному проекті. Шестеро учасників розбилися на пари і мали готувати на одній робочій поверхні.

INSTAGRAM (@masterchefstb)

Кулінарне завдання – кожен учасник мав приготувати по одній страві, але за однієї умови, продукти не мусять повторюватися в парі. Дозволено було тільки використовувати всім яйця, спеції і соняшникову олію. Ускладнювалося завдання тим, що учасників повернули один одного спинами і зафіксували. Тобто, готувати вони могли тільки по черзі, домовляючись один з одним.

Прийшов час дегустації і першими свої страви презентували Андрій і Юлія. Качкою, маринованоюа у вині, з малиновим соусом від Андрія не здивуєш Ектора. Він назвав вибір учасника занадто простим.

Наступними вердикт почули Руслан та Олександра. Кальмари з грибами шіїтаке вийшли дуже маленькими і нагадували закуску, а не основну страву. Ектор розкритикував страву Руслана, а ось за філе коропа з фланом з цукіні Єлизавета похвалила Олександру. Проте, презентація дещо кульгала, але загалом страва сподобалося судді.

Стюардеса Марія вирішила здивувати каннеллонами з соусом бешамель, але Ектор в пух і прах розкритикував дівчину, відзначивши, що начинка абсолютно провальна. Лілія приготувала бануш з беконом й очікувала почути похвалу, але Єлизаветі не зовсім імпонував смак – страва виявилася занадто жирною, та не стала найгіршою. Із завданням не впоралася Марія Кобзєва. Так, дівчина зважилася на експеримент, але це коштувало їй участі в проекті. Стюардеса залишила кулінарне шоу, так і не потрапивши до десятки найкращих кулінарів-аматорів країни.

Фото: Instagram.com

Список учасників, які продовжать боротьбу в кулінарному шоу:

  1. Елеонора Зубенко
  2. Сергій Денисов
  3. Артем Янковий
  4. Юлія Акименко
  5. Анастасія Погосова
  6. Руслан Лучків
  7. Руслан Шилін
  8. Лілія Сорокіна
  9. Кіеу Тхук Ань (Аннушка)
  10. Петро Косівський
  11. Андрій Боденко
  12. Олександра Єфименко

Всі подробиці восьмого випуску кулінарного шоу ви можете дізнатися за посиланням.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти