Зйомки проекту "МайстерШеф" тривають близько чотирьох місяців. І весь цей час учасники живуть в окремому готелі, не бачачи сім'ю та родичів. Хоча на проекті є вихідні, цей час вони найчастіше витрачають не на поїздки додому, а на вивчення рецептів і кулінарних книг.
У сьогоднішньому випуску "МайстерШеф" на учасників чекає дуже складний виїзний. Але ця складність компенсується радістю від довгоочікуваної зустрічі. Адже учасники годуватимуть своїх рідних! Через довгі місяці розлуки вони нарешті побачать своїх батьків, подружжя, братів, сестер і дітей.
Дві команди учасників приготують закуски, основні страви та десерти. А родичі проголосують за ту команду, частування якої їм більше сподобаються. Щоб уникнути будь-яких хитрощів з боку учасників, судді проекту самі придумали меню, яке команди повинні приготувати. На закуску – качине філе на тартарі з груші в червоному вині з цвітною капустою в темпура, в якості основної страви – сібас з аспарагусом, равіолі зі шпинатом і козячим сиром, оливковою землею, обліпиховим-маракуєвим соусом і червоною ікрою, а на десерт – манговий мус з банановим курдом на мигдальному печиві під дзеркальною глазур'ю з білого шоколаду.
Подавати страви родичам будуть не учасники, а судді проекту. І тільки після того, як сім'ї проголосують за одну з команд, учасники зможуть вийти до своїх близьких. Чи зможуть гості за смаком визначити, в якій команді готував їх родич, побачимо сьогодні на каналі СТБ.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом біскотти від Лізи Глінської. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати гарбузовий пудинг за рецептом Тетяни Литвинової.