Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Якщо обгоріли на сонці

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Масляна-2020: які млинці готують в різних країнах світу

Кожна країна має свій національний рецепт млинців

Масниця – одне з найстаріших свят слов'янських народів. Це смачне гуляння триває цілий тиждень, що передує початку Великого посту. І хоча Масляну вважають українським святом, насправді, млинці люблять не тільки у нас. Чи не кожна країна світу має свої національні рецепти. Відео про них дивіться нижче.

Наприклад, в Індії готують млинці з ферментованого тесту з рису і сочевиці. Колумбійці і венесуельці люблять кукурудзяні млинці, які подаються з начинкою з м'якого білого сиру. Китайські млинці більше схоже на чебуреки. У начинку часто кладуть качине м'ясо і зелену цибулю, фаршировані яйця або шинку.

Читайте також:

Фіни люблять товсті, запечені в духовці млинці, які подаються з ягодами і великою кількістю крему. А японці готують смажені коржики з суміші яєчного тіста і капусти – окономіяки. А ось в США зберігають вірність традиціям – роблять блюдо з пшеничного борошна і називають його панкейк .

Без кленового сиропу, але з фруктами – такий вигляд мають панкейки по-австралійськи. Канадці теж в захваті від товстеньких млинчиків. І все це тільки класичні варіанти, а скільки рецептів існує насправді, невідомо, тому що кожна господиня готує млинці по-своєму.


Марокканські млинці "Багрір"

Млинці з медом і горіхами
Млинці з медом і горіхами / Фото: Depositphotos

"Багрір" – це марокканські млинці з медовим соусом, які не тільки порадують вас своїм незабутнім смаком і ароматом, але і здивують зовнішнім виглядом.

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • Вода – 650 мл
  • Пшеничне борошно – 300 г
  • Манка – 100 г
  • Жовтки – 2 шт.
  • Цукор – 1 ч. Л.
  • Соняшникова олія – 1 ч. Л.
  • Дріжджі – 0,5 ч. Л.
  • Розпушувач – 0,5 ч. Л.
  • Сіль – 1 щіпка

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці або каструлі змішайте всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, манку, цукор, дріжджі, розпушувач. Влийте масло, додайте жовтки, цівкою влийте теплу воду і ретельно перемішайте.
  2. Протягом однієї-двох хвилин збивайте масу міксером або блендером. Накрийте кришкою і залиште бродити в теплі на годину-півтори.
  3. Тісто, що збільшилося в два рази, акуратно перемішайте і виливайте ополоником на злегка розігріту сковороду без масла. Вогонь повинен бути трохи більше слабкого. Як тільки верхня пориста сторона підсохне – млинець готовий! Млинці смажаться тільки з одного боку.
  4. Для начинки змішайте розтоплене вершкове масло з медом, рясно змастіть млинці.

Раніше ми розповідали, що можна зробити з млинців на Масляну: ТОП-5 незвичайних рецептів .

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Робити зарядку для ніг
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як заготовити компот з абрикос
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти