Тістечка макарон – улюблені та відомі у всьому світі ласощі. Це кондитерський виріб з мигдального борошна і яєчних білків, який буквально тане в роті. Існують сотні рецептів макарон, але тільки французькі кондитери довели виготовлення цього десерту до ідеалу. У той же час далеко не всі знають, як правильно вимовляється назва тістечок.
Ектор Хіменес-Браво, незмінний суддя українського "МастерШеф", заявив, що дуже часто чує, як відвідувачі його кондитерської замовляють "макарони", "макарун" або "макаруни". Шеф-кухар заявив, що неправильно.
"Макарон – це десерт, не одна штучка макаронних виробів", – написав Ектор Хіменес Браво в своєму Instagram.
У світі досі сперечаються про походження цього десерту: одні кажуть, що він народився в Венеції, інші наполягають на французькому походженні. Але назва все ж по праву належить італійцям. "Maccarone" походить від слова "ammaccare" – "розбити", і є відсиланням до способу виготовлення основного інгредієнта – мигдального борошна. Тому правильно говорити "макарон", впевнений Ектор Хіменес-Браво.
Дивіться відео, як приготувати мигдальні тістечка без цукру:
Нагадаємо, раніше Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати сінабони з корицею, а також поділився рецептом пиріжків емпанадас.