Той факт, що у вас мало часу, не означає, що ви не можете приготувати смачну вечерю . Ніжні, ароматні курячі ніжки з часником, лимоном і зеленню будуть готові всього за 45 хвилин.
Дивіться відео, як приготувати курячі мафіни:
На гарнір до смажених гомілок можна подати відварний рис, запечену картоплю або салат зі свіжих овочів.
Курячі ніжки з лимоном і часником
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 144 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Сіль, перець
- 10-16 курячих гомілок
- 1 столова ложка оливкової олії
- 4 столові ложки вершкового масла
- 3 зубчики часнику, дрібно нарізаних
- Цедра 1 лимона плюс 1 столова ложка лимонного соку
- 2 столові ложки петрушки, нарізані
Спосіб приготування:
- Щедро натріть курячі ніжки сіллю і перцем і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин. Обсушити паперовим рушником.
- Нагрійте сковороду діаметром 30 см з товстим дном (бажано не з антипригарним покриттям) на середньому вогні. Якщо у вас недостатньо велика сковорода, використовуйте дві меньші сковороди.
- Додайте оливкову олію і половину вершкового масла. Коли масло спіниться, обсмажте ніжки з усіх боків порціями; перекладіть на тарілку.
- Зменшіть вогонь до середнього-низького, поверніть все курячі ніжки назад в сковороду. Накрийте кришкою і готуйте протягом 20-25 хвилин, перевертаючи ніжки кожні 5-10 хвилин для рівномірного приготування.
- Зніміть кришку і додайте масло, що залишилося, часник, цедру лимону та лимонний сік. Акуратно струсіть, щоб суміш покрила всі ніжки.
- Зніміть сковороду з вогню і дати постояти кілька хвилин. Посипте ніжки петрушкою і подавайте гарячими.
Корисна порада
Щоб м'ясо вийшло соковитим, натріть його сіллю та перцем мінімум за півгодини до приготування.
Нагадаємо, раніше ми писали, що приготувати на вечерю з курячого філе . "Сьогодні" також ділилися рецептом овочевої запіканки на вечерю .