Головна Сьогодні

Кращий рецепт запечених курячих крилець в духовці

Готуємо крильця по-американськи з сирним соусом і овочами

Запечені крильця в духовці – апетитна гаряча закуска, яка подобається як дорослим, так і дітям. Ми пропонуємо запекти крила під соусом барбекю і подати їх разом з діпом з блакитного сиру і шматочками свіжих овочів. Така страва стане справжнім хітом літньої вечірки на свіжому повітрі.

Курячі крильця по-американськи

Запечені крильця в духовці
Запечені крильця в духовці
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година 10 хвилин

Калорійність:

  • 213 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг цілих курячих крилець
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 4 стебла селери, розрізаних на 4 частини
  • 1 пучок редиски або жменя нарізаної соломкою моркви

Для соусу барбекю:

  • 150 мл томатного кетчупу
  • 100 мл яблучного оцту
  • 100 мл бурбона
  • 4 ст.л. темно-коричневого цукру
  • 2 ст.л. гострого перцю чилі
  • 1 ст.л. вустерського соусу
  • 1 ч.л. меленого кумина
  • 1 ч.л. меленого коріандру
  • 1 ч.л. меленого перцю
  • 1 ст.л. масла

Для діпа з блакитним сиром:

  • 100 г горгонзоли
  • 150 мл сметани або натурального йогурту
  • 50 г майонезу
  • Трохи свіжовичавленого лимонного соку

Дивіться відео, як зробити крильця барбекю на мангалі:

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 220 °C. Курячі крильця помийте, розріжте на три частини в місцях з'єднання суглобів. Залиште дві м'ясисті частини, а кінчики крил заморозьте для бульйону.
  2. Покладіть крильця на велике деко, збризніть оливковою олією і приправте. Запікайте в духовці протягом 20 хвилин, потім зменшіть температуру до 180 °C і запікайте ще 25 хвилин.
  3. Тим часом приготуйте соус барбекю. Покладіть всі інгредієнти, крім масла, в каструлю. Посипте великою кількістю чорного перцю. Дайте суміші покипіти протягом 3-5 хвилин. Коли соус загусне, додайте масло і розмішайте, щоб воно розтануло. Приправте за смаком.
  4. За півгодини до того, як курячі крильця будуть готові, вийміть їх з духовки і змастіть 3/4 соусу барбекю. Коли вони повністю запечуться, покрийте їх іншою частиною соусу, щоб вони стали липкими.
  5. З'єднайте всі інгредієнти для сирного діпа в мисочці.
  6. Подавайте крильця разом з отриманим соусом і шматочками овочів.

Корисна порада

Обидва соуси можна приготувати за день вперед, накрити кришкою і поставите в холодильник.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами хрустких крилець до пива . Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити сирні нагетси .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти