Запечені крильця в духовці – апетитна гаряча закуска, яка подобається як дорослим, так і дітям. Ми пропонуємо запекти крила під соусом барбекю і подати їх разом з діпом з блакитного сиру і шматочками свіжих овочів. Така страва стане справжнім хітом літньої вечірки на свіжому повітрі.
Курячі крильця по-американськи
Час приготування:
- 1 година 10 хвилин
Калорійність:
- 213 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг цілих курячих крилець
- 2 ст.л. оливкової олії
- 4 стебла селери, розрізаних на 4 частини
- 1 пучок редиски або жменя нарізаної соломкою моркви
Для соусу барбекю:
- 150 мл томатного кетчупу
- 100 мл яблучного оцту
- 100 мл бурбона
- 4 ст.л. темно-коричневого цукру
- 2 ст.л. гострого перцю чилі
- 1 ст.л. вустерського соусу
- 1 ч.л. меленого кумина
- 1 ч.л. меленого коріандру
- 1 ч.л. меленого перцю
- 1 ст.л. масла
Для діпа з блакитним сиром:
- 100 г горгонзоли
- 150 мл сметани або натурального йогурту
- 50 г майонезу
- Трохи свіжовичавленого лимонного соку
Дивіться відео, як зробити крильця барбекю на мангалі:
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 220 °C. Курячі крильця помийте, розріжте на три частини в місцях з'єднання суглобів. Залиште дві м'ясисті частини, а кінчики крил заморозьте для бульйону.
- Покладіть крильця на велике деко, збризніть оливковою олією і приправте. Запікайте в духовці протягом 20 хвилин, потім зменшіть температуру до 180 °C і запікайте ще 25 хвилин.
- Тим часом приготуйте соус барбекю. Покладіть всі інгредієнти, крім масла, в каструлю. Посипте великою кількістю чорного перцю. Дайте суміші покипіти протягом 3-5 хвилин. Коли соус загусне, додайте масло і розмішайте, щоб воно розтануло. Приправте за смаком.
- За півгодини до того, як курячі крильця будуть готові, вийміть їх з духовки і змастіть 3/4 соусу барбекю. Коли вони повністю запечуться, покрийте їх іншою частиною соусу, щоб вони стали липкими.
- З'єднайте всі інгредієнти для сирного діпа в мисочці.
- Подавайте крильця разом з отриманим соусом і шматочками овочів.
Корисна порада
Обидва соуси можна приготувати за день вперед, накрити кришкою і поставите в холодильник.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами хрустких крилець до пива . Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити сирні нагетси .