Дуже насичений і ароматний суп для любителів білих грибів. Подавайте його до столу разом з часниковими грінками з білого хліба.
Суп із сушених грибів
Складові:

- Сушені білі гриби – 100 г
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Курячі стегенця – 2 шт.
- Макарони орзо (за формою як рис, або інші дрібні) – 2-3 ст.л.
- Вершкове масло – 1-2 ст.л.
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
- Зелень (кріп, петрушка) – для подачі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Сухі гриби попередньо заливаємо окропом і відставляємо приблизно на 2 години, потім воду зливаємо, гриби промиваємо під проточною водою і знову заливаємо окропом ще на 30 хвилин.
- Ріпчасту цибулю очищуємо і розрізаємо на дві половини. Одну частину дрібно рубаємо, а другу залишаємо для бульйону. Очищену моркву нарізаємо тонкими кільцями.
- З двох курячих стегенець, з додаванням половини цибулини і моркви, варимо бульйон. По готовності викидаючи половину цибулини, виймаємо стегенця, позбавляємося від кістки і шкурки, розбираємо руками м'ясо і знову відправляємо в бульйон.
- Гриби нарізаємо тонкими смужками і разом з подрібненою цибулею обсмажуємо до золотавого кольору на вершковому маслі.
- У бульйон відправляємо гриби з цибулею і доводимо до кипіння. Додаємо 2-3 ст.л орзо, сіль, перець за смаком і варимо на середньому вогні ще 15 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали, чому не можна давати лісові гриби дітям. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом овочевої ікри з опеньками. Крім цього, ми розповідали, як зварити соус із сушених білих грибів.
Дивіться відео, як не отруїтися лісовими грибами: