Якщо ви збираєтеся приготувати запечену качку, не поспішайте виливати жир наприкінці. З ним можна зробити неперевершено смачний картопляний гарнір.
Для цього трохи відваріть нарізані бульби, змішайте їх з часником, качиним жиром, чебрецем і сіллю, а потім запечіть в духовці до рум'яної скоринки.
Печена картопля з часником
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 137 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 5 ст.л. качиного жиру
- 16 середніх картоплин
- 8 зубчиків часнику
- 8 гілочок чебрецю
- Морська сіль
- Мелений перець
Спосіб приготування:
- Покладіть качиний жир в велику форму для запікання і розтопіть в духовці.
- Розігрійте піч до 190 °С.
- Наріжте картоплю четвертинками і відваріть в підсоленій воді 7-8 хвилин. Вона повинна залишатися твердою.
- Відкиньте картоплю на друшляк, щоб стекла вся рідина.
- Додайте в форму картоплю, посипте подрібненим часником, чебрецем, перцем і морською сіллю, перемішайте, щоб картопля з усіх боків покрилась жиром.
- Після цього запікайте картоплю в духовці протягом 45 хвилин, поки вона не стане рум'яною і хрусткою.
На замітку
Замість чебрецю ви можете використовувати розмарин або інші трави на свій смак.
Дивіться відео, як запекти картоплю на мангалі:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запеченої качки цілком з яблуками. Сьогодні.Lifestyle також писали, як запекти качині ніжки з малиновою глазур'ю.