Головна Сьогодні

Кращий рецепт Львівського сирника від Лізи Глінської

Львівський сирник – простий, але дуже смачний десерт

Львівський сирник з родзинками і шоколадною глазур'ю – смачний десерт української кухні. Він став популярним після того, як його внесла в свою книгу легендарна кулінарка Дарія Цвєк. Ця жінка з самого дитинства вона записувала рецепти мами і бабусі до свого кулінарного щоденника.

Ліза Глінська, відомий український кондитер і переможниця шоу "МастерШеф", поділилася в Instagram своєю версією Львівського сирника.

Львівський сирник від Лізи Глінської

Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 700 г сиру (жирність 9%)
  • 150 г яєць (3 шт.)
  • 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою)
  • 50 г сметани (2 ст. л., жирність не менше 20%)
  • 50 г вершкового масла (0,25 пачки)
  • 30 г манної крупи (1 ст. л. з гіркою)
  • Сіль
  • Цедра одного лимона (або апельсина)
  • 100 г світлих родзинок

Для глазурі:

  • 200 г молочного шоколаду
  • 20 мл рослинної олії (1 ст. л., рафінованої)

Дивіться відео, як вибрати хороший сир:

Спосіб приготування:

  1. Протріть сир через дрібне сито.
  2. Додайте до сиру сметану, розтоплене вершкове масло, сіль, цукор.
  3. Натріть цедру лимона.
  4. Додайте манну крупу, перемішайте до однорідності.
  5. Пробийте масу занурювальним блендером.
  6. Протріть яйця через сито, додайте до одержаної маси яйця і акуратно вмішайте.
  7. Промийте ізюм теплою водою, просушіть його паперовим рушником, додайте в сирну масу.
  8. Змастіть форму (довжина 24 см, ширина 10 см, висота 6 см) вершковим маслом, укладіть у форму пергамент.
  9. Викладіть у форму сирну масу, розрівняйте. Накрийте пергаментом, поставте зверху вантаж.
  10. Відправте в розігріту до 180 °С духовку на 30 хвилин. Зніміть вантаж і випікайте ще 10-15 хвилин.
  11. Переверніть форму з готовим сирником на дощечку, зніміть форму і пергамент, залиште остигати при кімнатній температурі. Після приберіть в холодильник мінімум на 5 годин.

Як зробити глазур для сирника

  • Розтопіть шоколад з олією в мікрохвильовій печі.
  • Покладіть сирник на решітку і залийте глазур'ю.
  • Зніміть сирник з решітки, приберіть в холодильник на 15-20 хвилин для стабілізації глазурі.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити Львівський сирник за рецептом Дарії Цвєк, а також ділилися рецептом ватрушки з сиром і лохиною від Юлії Висоцької.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти