Для глінтвейну використовується, як правило, червоне сухе вино із вмістом спирту від 8,5 до 12,5%. Спеції, які ви додаєте, не мають бути меленими. Мелені спеції pозчиняються у вині, через що глінтвейн стає каламутним.
Пряний глінтвейн
Складові:
- Вино сухе червоне – 750 мл
- Апельсин або клементин – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Мускатний горіх – 1 ч.л. без гірки
- Імбир сушений – 1 ч.л. без гірки
- Гвоздика – 5 шт.
- Лавровий лист свіжий – 1 шт.
- Ваніль – 1/2 стручка
- Аніс – 1 зірочка
- Кориця – 1 паличка
- Тростинний цукор – 70 г
Рецепт приготування:
- Зняти цедру з апельсина і лимона. Можна зрізати шкірку великими скибочками, але бажано без білого шару, який дає гірчинку.
- Помістити цедру цитрусових і всі спеції, крім анісу, в каструлю. Засипати цукром (або додати мед, сироп), вичавити сік з половини апельсина (клементина), поставити на вогонь.
- Дати сиропу покипіти 3 хвилини. Завдяки цьому всі спеції розкриють свій аромат і смак і напій вийде більш насичений і багатий.
- Додати пару столових ложок приготованого вина, прокип'ятити з сиропом протягом хвилини. Так смак сиропу змішається зі смаком вина. Все вино кип'ятити не варто, бо алкоголь при кипінні випаровується. Додати анісову зірочку.
- Влити вино, довести майже до кипіння – з дна почнуть підніматися перші бульбашки повітря – можна знімати з вогню. Накрити кришкою, дати постояти 2 хвилини
- Можна розливати по келихах! Переконайтеся, що в обрані вами келихи можна наливати дуже гарячий напій.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальний глінтвейн від Джеймі Олівера. Сайт "Сегодня" також назвав десять причин включити глінтвейн в своє осіннє меню.
Дивіться відео, як приготувати медовий сбитень з прянощами: