Сьогодні ми готуватимемо торт-сметанник. У ньому багато сметани, завдяки чому він має приємний вершковий смак. Але, крім сметани, в десерті буде багато цікавих інгредієнтів.
Сметанник з фруктами та печивом
Складові:
- 600 г шоколадних пряників
- 600 г сметани 25% жирності
- 100 г цукрової пудри
- 2 банана
- горіхи (фундук, мигдаль, волоські) – за смаком
- тертий чорний шоколад – за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Шоколадні пряники розрізаємо навпіл. Очищені банани ріжемо кружальцями.
- Наливаємо сметану в миску і ретельно перемішуємо з цукровою пудрою.
- Застеляємо скляну форму пластиковою плівкою. По одному занурюємо печиво в сметанний крем і щільно викладаємо на дно. Зверху кладемо шматочки бананів. Повторюємо шари і прикрашаємо залишками сметанним кремом.
- Даємо постояти протягом години при кімнатній температурі, а потім відправляємо торт в холодильник мінімум на три години.
- Перевертаємо торт на тарілку і знімаємо плівку. Посипаємо тертим шоколадом і горіхами.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт з печива з масляним кремом. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом японського чизкейка з сиру з шоколадним печивом. Крім цього, ми розповідали, як спекти горіхове печиво з мигдальними пелюстками.
Без випічки: торт з шоколадного печива за 15 хвилин
Рецепт приготування:
Шоколадні пряники розрізаємо навпіл. Очищені банани ріжемо кружальцями.
Наливаємо сметану в миску і ретельно перемішуємо з цукровою пудрою.
Застеляємо скляну форму пластиковою плівкою. По одному занурюємо печиво в сметанний крем і щільно викладаємо на дно. Зверху кладемо шматочки бананів. Повторюємо шари і прикрашаємо залишками сметанним кремом.
Даємо постояти протягом години при кімнатній температурі, а потім відправляємо торт в холодильник мінімум на три години.
Перевертаємо торт на тарілку і знімаємо плівку. Посипаємо тертим шоколадом і горіхами.