Великий піст 2018 року розпочався 19 лютого і закінчиться 7 квітня. Телеведучий Олексій Суханов показав, як приготувати смачні пісні булочки на сніданок.
Пісні булочки з родзинками і розмарином
Інгредієнти:
- 2 гілочки свіжого розмарину
- 400 г борошна
- 25 г свіжих дріжджів
- 3 ст.л. цукру
- 250 мл води
- 150 г родзинок
- 7 ст.л. олії
Рецепт приготування:
1. Розкришіть дріжджі в миску і додайте ложку цукру. Влийте 250 мл теплої води. Розмішайте і залиште на 10 хвилин.
2. Нагрійте олію в сотейнику і додайте розмарин. Коли з'явиться аромат, зніміть розмаринову олію з вогню і дайте їй настоятися.
3. Всипте до опари просіяне борошно, цукор, що залишився, і перемішайте. Замісіть м'яке липке тісто. Накрийте рушником і дайте підійти.
4. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню. Додайте 4 ст.л. розмаринового масла і обімніть. Потім додайте промиті родзинки.
5. Розділіть тісто на 8 частин і сформуйте кульки.
6. Викладіть булочки на застелене пергаментом деко і змастіть їх залишками розмаринової олії.
7. Випікайте в розігрітій до 180°С духовці протягом 30 хвилин. Перед поданням охолодіть.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом морквяних маффинів. Ми також писали, як приготувати незвичайну піцу.