Морква і апельсини чудово поєднуються в солодкій випічці. Відомий телеведучий показав, як приготувати дріжджовий пиріг з пряною морквяно-апельсиновою начинкою.
Пиріг з морквяно-апельсиновою начинкою
Складові:
Для тіста:
- 250 мл молока
- 30 г пресованих дріжджів
- 2 ст.л. цукру
- 1.5 ч.л. солі
- 100 мл рослинної олії
- 4 склянки борошна
Для начинки:
- 2 апельсина
- 2 моркви
- 0.5 склянки води
- щіпка мускатного горіха
- щіпка меленої кориці
Рецепт приготування:
- Розкришіть дріжджі в миску. Додайте тепле молоко, 1 столову ложку цукру і перемішайте. Влийте 4 ст.л. рослинної олії і борошно. Замісіть тісто, накрийте його чистим рушником і поставте в тепле місце.
- Тим часом приготуйте начинку. Очищену моркву наріжте кубиками. Апельсин наріжте кубиками разом з шкіркою.
- Складіть моркву і апельсин в сотейник. Додайте воду, спеції і цукор, що залишився. Готуйте до м'якості інгредієнтів.
- Розділіть тісто, що підійшло, на дві нерівні частини. Розкатайте на присипаній борошном поверхні в два кола товщиною 1 см.
- Викладіть більшу частину в форму і зробіть пальцями бортики. Наповніть апельсиново-морквяної начинкою. Помістіть зверху ще одне коло тіста. Защипайте краю і зробіть в центрі отвір для виходу пари.
- Випікайте пиріг у розігрітій до 180°С духовці протягом 30-40 хвилин. Готовий пиріг повинен постояти 3-4 години перед нарізкою, щоб начинка загусла.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати весняний морквяний пиріг з глазур'ю. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом нізкалорійного гарбузового пирога.