Вино з бузини – смак, яким ви здивуєте всіх своїх близьких, не виключаючи себе. Як його приготувати, розповів ведучий телеканалу "Україна" Сергій Лівадний.
Вино з бузини з гвоздикою
Складові:

- 3 л води
- 3 кг бузини
- 2 гвоздики
- 1 кг цукру
- 5 г лимонної кислоти
- 0.5 ч.л. винних дріжджів
Рецепт приготування:
- Закип'ятіть воду в каструлі. Додайте бузину (можна разом з гілочками). До речі, для вина можна використовувати листя і квітки бузини – вийде дуже смачно.
- Коли ягоди розваряться, зніміть каструлю з вогню. Процідіть через марлю в бутель. Поки рідина гаряча, додайте гвоздику і цукор. Потім остудіть до кімнатної температури, додайте лимонну кислоту і винні дріжджі. Ви можете ризикнути і замість дріжджів покласти родзинки – вони також викликають бродіння. Але Сергій Лівадний рекомендує використовувати винні дріжджі.
- Закрити бутель водяним затвором і залишити приблизно на 3 тижні, щоб вино "відіграло". У ємності має бути від половини до третини вільного простору.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом домашнього сливового вина. Ми також писали, як приготувати пряне вино з ожини з імбиром і хмелем.
Крім цього, сайт "Сегодня" розповідав, скільки можна зберігати відкриту пляшку вина. Ми також повідомляли, як швидко охолодити вино.