Лимон має приємний смак і запах, що робить його прекрасним доповненням до їжі і напоїв.
Якісний цитрус дуже ароматний . Якщо лимон без запаху, це означає, що він був зірваний зеленим. Але і на такий товар є свій покупець – наприклад, люди з діабетом. Тільки не переплутайте зелений лимон з лаймом.
Важливий фактор при виборі лимона – його призначення. Якщо до чаю, то краще тонкошкірі. З твердою шкіркою добре підійде для приготування цедри або додасть особливий аромат тісту для випічки.
Вода з лимоном натщесерце щоранку – вважається, що такий напій допомагає підтримувати організм в тонусі. Але пити його так часто не рекомендується навіть здоровим людям. А ось людям з чутливою емаллю зубів або хворими нирками, а також тим, у кого виразка шлунка або підвищена кислотність, взагалі протипоказано.
Також дієтологи не рекомендують кидати лимон в тільки що залитий чай або каву. Окріп розщеплює вітамін С з блискавичною швидкістю, тому ваш організм не зможе отримати ніякої користі. А якщо приправляти їм салати, соуси або м'ясо, то зумієте насититися усіма важливими мінералами. Головне – знати міру.
Нагадаємо, раніше ми повідомляли про користь і шкоду апельсина . "Сьогодні" також розповідали, як зробити цитрусові солодкими .