Топ пляжів

Як правильно худнути

Готуємо джем з абрикос

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Лілія Ребрик поділилася рецептом смачного святкового торта

За словами ведучої, такий десерт не тільки смачний, але і корисний

"За цим рецептом виходить дуже гарний тришаровий торт, особливо в розрізі. До того ж – зовсім не шкідливий, адже там тільки 1 склянка борошна. Ось такий корисний десерт. Приємного апетиту!", – написала Лілія Ребрик в своєму Instagram.

Ведуча шоу "Ранок з Україною" докладно розписала рецепт торту:

  1. "Перший корж – бісквітний. Розбиваємо 5 яєць, відокремлюємо білки і збиваємо їх з неповною склянкою цукру. Не перестаючи збивати, додаємо 5 жовтків і неповну склянку борошна. Коли вийде однорідна маса, виливаємо тісто в форму з пергаментом. Випікаємо бісквіт впродовж 50 хвилин.
  2. Другий корж – сирний. 800 г сиру пропускаємо через м'ясорубку до однорідної маси, додаємо 2 жовтки і желатин, ретельно перемішуємо. Попередньо готуємо жовте желе – лимонне або апельсинове. Розчиняємо 1 пачку желе на 200 мл води. Даємо йому охолонути, але не застигнути. Додаємо желе до сиру і збиваємо все разом блендером.
  3. Викладаємо бісквіт в форму на папір для випікання (важливо, щоб краї паперу були вищі за бісквіт), виливаємо зверху сирну масу і відправляємо в холодильник застигнути.
  4. Останній корж – суфле. Беремо 5 охолоджених білків і, поступово додаючи цукор, збиваємо до однорідної маси. Далі додаємо розведений в ложці швидкорозчинний желатин і продовжуємо збивати. Для цього коржа також необхідно попередньо приготувати желе, цього разу – червоне (я беру вишневе).
  5. Охолоджене (але не застигле!) желе виливаємо в білкову масу і продовжуємо збивати, щоб вийшло суфле рожевого кольору.
  6. Дістаємо наш бісквіт із сирною масою з холодильника і, притримуючи форму папером, виливаємо зверху суфле. Відправляємо в холодильник застигати третій шар. В принципі, торт готовий, але ще можна прикрасити його за бажанням", – розповіла Лілія Ребрик.

47585537_1617546851678567_1612954986126167318_n
Бісквітний торт від Лілії Ребрик
Фото: instagram.com/liliia.rebrik

"Моя донька Діана дуже любить викладати різнокольорові геометричні фігурки з желе. У плоскі тарілки я заливаю желе різних кольорів – зелений, оранжевий, червоний, коли застигне, ріжу його у формі ромбів, після чого викладаю шматочки на верхній шар нашого торта. Десерт можна прикрасити фруктами або залити прозорим желе", – додала ведуча.

Нагадаємо, раніше Лілія Ребрик поділилася оригінальним рецептом приготування "шуби" на Новий рік. Ведучаа також показала, як приготувати дієтичний шоколадний мус  на йогуртовій основі. А Григорій Герман розповів, як зробити святковий десерт – мандарини в шоколаді.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
18 - 25 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти