I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Капусняк, бограч і куліш: Григорій Герман ділиться легендарними рецептами польової кухні

Спеціально до Дня захисника України телеведучий підготував добірку найкращих армійських страв

Ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" і кулінарний ентузіаст Григорій Герман спеціально до Дня захисника України підготував добірку найкращих армійських страв. Капусняк запорізький, бограч по-закарпатськи та козацький куліш – геніальність цих рецептів у тому, що їх можна втілити, як у себе на кухні, так і на природі.

Запорізький капусняк

Реклама

Для приготування запорізького капусняка за рецептом телеведучого знадобляться:

  • Пшоно – 3 ст.л.
  • Свинячі ребра, сирі – 400 г
  • Квашена капуста – 600 г
  • Корінь селери – 50 г
  • Морква – 2 шт.
  • Корінь петрушки – 2 шт.
  • Сало свиняче – 50 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 400 г
  • Масло вершкове – 2 ст. л
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль, цукор, лавровий лист і чорний перець горошком

Як приготувати:

Промити ребра, помістити в каструлю з холодною водою і довести до кипіння.

Реклама

Тим часом очистити овочі – половину цибулі, моркви, корінь петрушки і селери, нарізати кубиком і обсмажити на сухій розжареній сковороді. З бульйону зняти піну, додати обсмажені овочі, посолити і варити ще хвилин 30-40. За 10 хвилин до готовності додати горошини перцю і лавровий лист. М'ясо вийняти і залишити охолонути. Бульйон процідити і ще раз довести до кипіння.

Квашену капусту віджати і нарізати. Викласти на сковорідку і тушкувати, потроху додаючи бульйон.

Решту цибулі, моркви і петрушки очистити, нарізати соломкою. Петрушку вимити й подрібнити. Обсмажувати овочі на вершковому маслі.

Реклама

Промити пшоно. Сало пропустити через м'ясорубку, або дрібно порубати ножем і розтерти в ступці з зеленню і пшоном.

Картоплю очистити, нарізати соломкою, покласти в бульйон. Хвилин через 10 додати тушковану капусту. Покласти сало з пшоном, лавровий лист, що залишився і обсмажені цибулю, моркву, петрушку, якщо треба – додати трохи цукру. Варити капусняк до готовності крупи.

Відварені ребра викласти на тарілку, залити капустняком і подавати зі сметаною.

Бограч по-закарпатськи

Григорій Герман також розповів, як приготувати легендарний бограч по-закарпатськи. І хоча процес приготування займе чимало часу – результат того вартий, обіцяє зірковий телеведучий.

Для бограча потрібні:

  • Копчені свинячі ребра – 500 г
  • Телятина – 700 г
  • Бекон або сало з прорізом – 200 г
  • Копчені ковбаски – 200 г
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 4 шт.
  • Томати – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Борошно – 4 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Паприка – 100 гр.
  • Сухе червоне вино – 60 мл
  • Петрушка і кріп – по пучку
  • Чорний мелений перець, сухий чебрець, сіль

Як приготувати:

У глибоку містку каструлю відправити нарізане сало, як тільки воно підсмажиться, додати нарізану півкільцями цибулю і тушкувати під кришкою до прозорості.

М'ясо телятини нарізати кубиками 3х3 сантиметри, свинячі ребра – по кісточках. Як тільки цибуля стане напівпрозорою, додати половину паприки, помішуючи, протушкувати, а після відправити в каструлю м'ясо і перемішати. Через кілька хвилин влити в ємність воду, щоб м'ясо було покрите практично повністю і довести до кипіння на сильному вогні, а потім зменшити до мінімуму. Тушити на малому вогні 1 годину, періодично помішуючи.

Тим часом можна приготувати маленькі галушки або чипетки. Для цього в окрему ємність вбити яйце і додати 4 ложки борошна. Змішують тісто. Скачати ковбаскою і відщипуючи шматочки, розкласти їх на деко, притрусити борошном і відставити. Якщо ви готуєте бограч в полі – чипетки варто приготувати заздалегідь і висушити в духовці. В крайньому випадку – замінити на макаронні вироби схожою форми.

Кинути в каструлю, нарізану кубиками моркву, подрібнений перець чилі, часник і другу половину паприки.

Картоплю очистити і нарізати дрібними кубиками. Засипати все в каструлю. Додати води – щоб злегка покрила всі інгредієнти. Готувати до напівготовності картоплі.

Солодкий перець і помідори нарізати кубиком. Подрібнити ковбаски. Все відправити в каструлю і перемішати. Якщо гуляш занадто густий, можна додати ще трохи води і залишити тушитись хвилин 10. В кінці додати чипетки або макарони, подрібнену зелень, і 60 мл сухого червоного вина. Зняти з вогню, накрити кришкою і залишити настоюватися 20 хвилин.

Козацький куліш

Для козацького кулішу від кулінарного ентузіаста Григорія Германа, потрібні:

  • Пшоно – 150 г
  • Сало з прорізом – 200 г
  • Середній картопля – 6 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Пучок петрушки
  • Сіль, перець чорний мелений, лавровий лист

Як приготувати:

Для початку потрібно промити пшоно до прозорої води і відкинути крупу на сито. У каструлі довести до кипіння 2 літри води, всипати пшоно і знову довести до кипіння. Знизити вогонь до середнього і варити.

Картоплю очистити і нарізати середнім кубиком. Надіслати в каструлю з пшоном і варити майже до готовності.

Разом з тим потрібно подрібнити сало, очистити і нарізати цибулю і моркву. Обсмажити заготовки до золотистого кольору і викласти в каструлю з пшоном і картоплею. Проварити куліш, а потім додати спеції, сіль і подрібнену зелень.

На Тернопільщині поставили рекорд за кількістю звареного бограча – дивіться відео:

Тим часом ми з'ясували, куди сходити за їжею і атмосферою в Києві: 8 нових закладів.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти