Гарбуз – найуніверсальніший осінній овоч. З нього можна готувати супи, запіканки, салати, різото і десерти. Ми пропонуємо вам базовий рецепт запеченого гарбуза. Пряні трави надають йому насичений аромат, а мед – приємну солодкість. Просто наріжте мускатний гарбуз за нашою інструкцією і розпочинайте готування.
Запечений гарбуз в духовці
Інгредієнти:
- 1 мускатний гарбуз, нарізаний кубиками
- оливкова олія першого віджиму – за смаком
- морська сіль
- мелений чорний перець
- 2 чайні ложки дрібно нарізаних свіжих трав, таких як чебрець, розмарин або шавлія (за бажанням)
- трохи меду або кленового сиропу (за бажанням)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розігрійте духовку до 200 С.
- Перемішайте шматочки гарбуза з оливковою олією, великою дрібкою солі і перцю, подрібненими травами і кленовим сиропом (якщо використовуєте) на великому металевому листі.
- Рівномірно розподіліть шматочки в один шар і запікайте протягом 30-45 хвилин, поки гарбуз не стане м'яким і злегка не підрум'яниться.
Порада: Якщо ви використовуватимете мед або кленовий сироп, обов'язково застеліть пергаментним папером, щоб цукор не горів і не прилипав до металу.
Нагадаємо, раніше вчені заявили, що гарбуз захищає від гіпертонії і допомагає захистити печінку. А дієтологи розповіли, кому не можна вживати гарбуз.
Дивіться відео, як правильно зберегти фрукти і овочі на зиму: