Очищені креветки легко знайти в магазині, але в панцирі вони можуть бути трохи дешевше. Заощаджуйте гроші, виконуючи роботу самостійно. Тим більше, що це досить простий процес.
Можна купувати як заморожені креветки, які були попередньо зварені, так і сирі, які потрібно буде зварити самим .
Як правильно чистити креветки
Щоб очистити креветку, стисніть її голову між великим і вказівним пальцями і потягніть, викручуючи, поки вона не відійде від шийки. Потім відірвіть ніжки і обережно стягніть панцир, залишивши м'ясо всередині цілим. Нічого не викидайте: з креветочних голів і панцирів виходять відмінні бульйони і соуси.
Як видалити кишкову вену у креветки
Маленькі креветки можна їсти цілком, але у тих, які завбільшки з палець і більше, потрібно видалити кишкову вену: для цього покладіть очищену шийку набік, неглибоко розріжте її по всій довжині ззаду, щоб звільнити зсередини тонку чорну жилку. Витягніть її кінчиком ножа – це займе одну секунду, а зробити це можна до і після варіння.
Як подавати очищені креветки
Після того, як ви очистили все креветки і розклали їх на блюді, надріжте лимон і збризніть креветки лимонним соком. Можна також прикрасити блюдо лимонними часточками по краях.
Дивіться відео, як зробити листковий салат з креветками:
Потім поставте в середину блюда соусницю. Найчастіше до креветок подають вершковий, часниковий або соєвий соус. Деякі люблять наливати соус для креветок в круглий келих для шампанського. Тоді креветки потрібно розташувати по краях келиха по п'ять-шість штук, тоді у кожного буде свій власний креветковий коктейль.
Нагадаємо, раніше ми писали, як правильно їсти креветки . "Сьогодні" також ділилися рецептом креветок у вершковому соусі .