Головна Сьогодні

Лайфхак: як правильно чистити кальмари

Перед приготуванням потрібно видалити шкірку і нутрощі

У кальмарів багато білка і йоду, до того ж це самий дієтичний морської продукт. Вони містять вітаміни груп В і С та інші мікроелементи, корисні для травлення.

Кальмари можна готувати у фритюрі, на грилі, тушкувати з овочами. Їх додають в макарони, різотто, в піцу, супи або салати. Але щоб приготувати кальмари, спочатку їх потрібно почистити. Це можна зробити декількома способами.

Як чистити заморожені кальмари

Очищені тушки кальмарів
Очищені тушки кальмарів
Фото: Depositphotos

Заморожені кальмари – це готова тушка, у якій потрібно видалити нутрощі і плівки.

  • Дістаньте кальмарів з морозильної камери і дайте їм відтанути.
  • Закип'ятіть воду в каструлі і приготуйте миску з холодною водою (можна додати кілька кубиків льоду).
  • Використовуючи шумовку, опустіть кальмара на кілька секунд в окріп і відразу перекладіть в холодну воду.
  • Після перепаду температур шкірка на тушці кальмара полопаються і скривиться. Її потрібно буде акуратно зняти.
  • Очищену тушку розріжте з одного боку, видаліть хітинову пластину і нутрощі. Тепер кальмари готові до приготування.

Як чистити кальмари без окропу

Зняти плівку з кальмара можна як панчоху
Зняти плівку з кальмара можна як панчоху
Фото: Depositphotos

Щоб звільнити тушку від плівки, можна застосувати холодний спосіб:

  • З свіжого або швидкозамороженого кальмара зніміть плівку панчохою. Якщо вона не знімається відразу і ривком, робіть це поступово, злегка відтягуючи за допомогою ножа.
  • В кінці видаліть з кальмара нутрощі і хорду.

Як правильно варити кальмари

Головний секрет приготування кальмарів – не переварити, інакше вони стануть жорсткими і гумовими.

Дивіться відео, як приготувати фаршировані кальмари:

У киплячій воді кальмари варять 1-2 хвилини під кришкою. Або можна варити кальмари за таким правилом: варити півхвилини після закипання, вимкнути вогонь і настоятися 10 хвилин.

Заморожені кільця кальмара розморозити і варити 1 хвилину.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати теплий салат з кальмарами і рисом . "Сьогодні" також ділилися рецептом фаршированих кальмарів від Юлії Висоцької .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти