Лайфхак: як відкрити кокос в духовці
Дізнайтеся, як легко відкрити куплений кокос

Кокос – один з найбільш корисних і поживних горіхів на землі. Одні люблять його м'якоть, інші з задоволенням п'ють молоко, треті використовують в косметичних цілях.
Дивіться відео, як правильно використовувати кокосову олію:
Але не всі знають, як правильно розколоти кокос. Найчастіше горіх розбивають молотком або сокирою, але це дуже травмонебезпечний спосіб. Як же тоді відкрити кокос без особливих зусиль?
На одній зі сторін кокоса є три поглиблення. Вставте в одне з них тонкий ніж або викрутку. Зробіть невеликий отвір. Візьміть будь-яку відповідну ємність і перелийте в неї кокосовий сік.
Розігрійте духовку до 200 °C, помістіть деко з кокосом на середній рівень. Залиште приблизно на 10 хвилин, поки шкаралупа кокоса не трісне.
Помістіть кокос в кухонний рушник і щільний пакет, а потім кілька разів вдарте ним об поверхню кухонного столу. Горіх повинен розколотися на частини.
Дістаньте кокос з рушника і за допомогою ножа акуратно відокремте білу м'якоть від шкаралупи. Потім звичайним ножем або овочечисткою зніміть залишилася коричневу шкірку. Готово!
Корисна порада
Прогріти кокос можна і в мікрохвильовці. Поставте його в підходящому посуді в СВЧ-піч приблизно на три хвилини.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирної запіканки з кокосовою стружкою . "Сьогодні" також писали, як приготувати лимонно-кокосове печиво .
Підпишись на наш telegram
Лише найважливіше та найцікавіше