I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Лайфхак: як чистити мідії в мушлях

Дізнайтеся, як правильно готувати мідії

Мідії містять мінімум жиру при величезній кількості білків. Ці молюски відмінно поєднуються з білим сухим вином і світлими сортами пива. Готують мідії з різними соусів і, як правило, з петрушкою, цибулею і часником.

Мідії і інші їстівні молюски живуть в мушлях і повинні бути живими, коли ви їх купуєте. Як правило, у живих молюсків мушля закрита, але якщо вам попалася відкрита раковина, торкнуть її пальцем – вона повинна закритися. Якщо ж не закриється, це означає, що молюск всередині мертвий, і вживати його в їжу не можна.

Реклама

Читайте також:

До речі, кращі за смаком мідії – це ті, яких виловили в холодну пору року.

Як чистити мідії

Мідії в мушлях готувати дуже просто
Мідії в мушлях готувати дуже просто

Реклама

Для початку переберіть мідії. Викиньте пошкоджені, тріснуті і ті, що ні закриваються при торканні. Ретельно промийте мушлі великою кількістю холодної води, а дуже брудні почистіть щіткою. Будь-які зайві нарости видаліть. Обов'язково зніміть "вусики" або "бороди" зі стінок раковин.

Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями:

Реклама

Приготуйте мідії за обраним вами рецептом. Обов'язково викиньте мушлі, які не розкриються під час термічної обробки.

Як готувати мідії в раковинах

Рецепт мідій в томатному соусі з білим вином від Ектора Хіменес-Браво.

Мідії в томатному соусі з вином
Мідії в томатному соусі з вином

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 84 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 кг мідій в раковинах
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 2 шт. ріпчастої цибулі
  • 3 зубчик часнику
  • 700 г помідорів
  • 1/2 склянки білого сухого вина
  • Зелень петрушки, кропу
  • Сіль, перець чорний

Спосіб приготування:

  1. Підготувати мідії, як зазначено вище.
  2. Помідори опустити в киплячу воду. Зняти шкірку і розрізати на половинки.
  3. Нагріти в сотейнику вершкове масло. Додати дрібно нарізану цибулю і обсмажити його до прозорості.
  4. Додати подрібнений часник і смажити хвилину. Потім додати помідори і посолити. Перемішати і тушкувати без кришки на середньому вогні 10-12 хвилин.
  5. Після цього влити вино, поперчити і тушкувати на середньому вогні ще дві-три хвилини. Додати нарізану зелень петрушки, перемішати.
  6. Відразу додати мідії. Перемішати, накрити кришкою і тушкувати, поки все мідії не розкриються.
  7. Подавати блюдо з підсмаженими на олії шматками багета.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом різотто з мідіями і томатним соусом . "Сьогодні" також писали, як зробити запіканку з макаронів з мідіями .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти