Здавалося б, що може бути простіше, ніж почистити варені яйця. Однак буває так, що білок намертво прилипає до шкаралупи. Це зазвичай трапляється, якщо яйця дуже свіжі. Тому для варіння краще не брати щойно знесені яйця. Хорошим варіантом будуть ті, що зберігалися як мінімум тиждень, а краще два.
Як варити яйця, щоб вони добре чистилися
Одна з причин, чому варені яйця може бути важко очищати, пов'язана з їх рівнем pH. Яєчні білки мають низьке значення pH, що змушує їх міцно "чіплятися" за шкаралупу. Але додавання в воду невеликої кількості харчової соди (всього 1/2 чайної ложки на 1 літр рідини) підвищує її лужність і, отже, pH, полегшуючи очищення готового продукту.
Тільки пам'ятайте, що додавання харчової соди підсилює запах сірководню, так що будьте обережні.
Як легко почистити яйця від шкаралупи
- Не поспішайте і як слід охолодіть яйце перш, ніж чистити. Потримайте його в крижаній воді 10-5 хвилин, і тоді воно почиститься ідеально.
- До того, як заливати яйце холодною водою, його можна трохи розколоти, щоб рідина потрапила під шкаралупу. Тоді чистити буде легше.
- Починайте чистити яйце з тупого кінця. Саме там знаходиться повітряна кишеня, яка дозволить підчепити шкаралупу, не пошкодивши білок.
- Якщо ви дотримувалися всіх правил варіння, а яйце все одно погано чиститься, спробуйте включити кран і почистити під струменем холодної води.
Дивіться відео, як вибрати курячі яйця:
Нагадаємо, раніше ми ділилися науковим способом варіння яєць. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, що буде, якщо їсти по два яйця в день.