I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Кутя на Радоницю і поминальні дні – 3 рецепти

Цю обрядову страву можна приготувати з пшениці, перловки або рису
Кутя з пшениці
Кутя з пшениці

Кутя, а правильніше коливо – традиційна в Україні страва, яка обов'язково має стояти на столі під час поминальних днів і на Радоницю. Нижче – 3 рецепти куті. Вибирайте, найкращий для вас і приготуйте.

Пшенична кутя

Реклама

Інгредієнти

  • 1 ск. – пшенична крупа (пшениця)
  • 500 мл – вода
  • по 100 г – мак харчовий, родзинки, волоські горіхи
  • 1 ст. л. – цукор
  • 1 ч. л. – сіль
  • 50 г – мед

Спосіб приготування

Реклама
  1. Промити пшеницю кілька разів. Якщо зерно нешліфоване, замочити його на ніч у холодній воді, воно стане м'якше і швидше звариться.
  2. Родзинки розпарити, обсушити. Горіхи порубати ножем, обсмажити на сухій сковороді.
  3. Поставити пшеницю на середній вогонь, накривши кришкою. Коли закипить, зняти піну. За 10 хвилин посолити. Варити до готовності.
  4. Мак промити, дати стекти рідині. Залити водою (70 мл), перемішати. Варити 30 хвилин на повільному вогні. Коли вода увариться і він стане густим, влити ще 50 мл води. Мак має повільно варитися, кипіння допускати не можна.
  5. Перетерти готовий мак разом із цукром у ступці.
  6. Змішати всі інгредієнти, додати мед.

Кутя з пропареного рису

Поминальна кутя
Поминальна кутя

Інгредієнти

Реклама
  • 1/2 ск. – пропареного рису
  • 50 г – чорносливу
  • 50 г – кураги
  • 50 г – родзинок
  • 1 ст. л. – олії
  • 2 ст. л. – меду
  • Сіль

Спосіб приготування

  1. Рис промити, замочити на 2 години. Відварити і посолити.
  2. Курагу, чорнослив і родзинки замочити в теплій воді. Просушити і порізати.
  3. У рис додати олію і все змішати.
  4. Залити розтопленим медом і добре перемішати.

Кутя з перловки

Кутя – класичний рецепт
Кутя – класичний рецепт

Інгредієнти

  • 200 г – перлової крупи
  • 100 г – маку
  • 100 г – волоських горіхів
  • 100 г – родзинок
  • 100 г – кураги
  • 2 ст. л. – меду
  • 3 ст. – води
  • 1 ст. л. – олії

Спосіб приготування

  1. Залити перловку холодною водою на 2-3 години.
  2. Коли крупа розбухне, оновити воду і варіть на слабкому вогні 50-60 хвилин. Додати олію.
  3. Мак залити окропом на годину, родзинки і курагу обдати гарячою водою. Волоські горіхи подрібнити в ступці.
  4. Змішати всі інгредієнти з медом.

Тут знайдете рецепти 7 обов'язкових страв під час поминальних днів і на Радоницю.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти