Курник – це святковий пиріг з дріжджового тіста з декількома видами начинки, які перемежовуються млинцями. Раніше він був незмінною приналежністю весільного столу, але його готували і на Масляну.
Ми пропонуємо приготувати курник з м'ясним фаршем, смаженими грибами і відвареним рисом. Щоб спростити процес, тісто в цьому рецепті використовується листкове.
Курник з фаршем, грибами і рисом
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 204 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Тонкі млинці
- 300 г сметани
- 200 г вареного рису
- 2 яйця
- 4 цибулини
- 500 г печериць
- 500 г фаршу
- 30 г вершкового масла
- Листкове тісто
- Сіль і спеції – за смаком
- Олія
Спосіб приготування:
- Гриби обсмажити з цибулею на вершковому маслі.
- Фарш обсмажити з цибулею.
- Тісто розкачати в пласт товщиною 0.3 см. Вирізати коло, приклавши тарілку або формою для випічки. Це буде основа курника. Покласти на тісто два млинця.
- Варений рис перемішати із смаженою цибулею і вареними яйцями. Це буде перший шар. Накрити його двома млинцями і змастити сметаною.
- Наступний шар – обсмажений з цибулею фарш. Накрити його млинцями і змастити сметаною.
- Потім повинні йти печериці та млинці, змазані сметаною.
- Розкачати ще один пласт тіста, накрити пиріг, підігнути і защипати краї.
- Вирізати в середині курника отвір для виходу пари.
- З верху нещільно вставити кульку з тіста, змастити яєчним жовтком.
- Відправити в духовку і запікати при 180 ºС до золотистого кольору.
На замітку
Для приготування курника можна використовувати здобне, прісне, листкове або пісочне тісто. За правилами традиційного пирога використовує два види тіста. Одним видом розділяють шари пирога, а другий використовують для виготовлення шапки пирога.
Дивіться відео, як приготувати заливний пиріг на сніданок:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати млинці, які не забруднивши гору посуду . "Сьогодні" також ділилися рецептом тонких млинців на сироватці .