Не знаєте, що приготувати на вечерю з фаршу ? М'ясні тефтелі з рисом, морквою і сметанно-томатним соусом – один з найпростіших і вдалих рецептів.
Щоб зробити страву більш дієтичною, зробіть фарш з курки або індички. Курячі тефтелі можна подавати разом з рисом, макаронами, овочами або просто хлібом.
Курячі тефтелі в сметанно-томатному соусі
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 282 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 400 г курячого фаршу
- 1/2 склянки рису
- 1 морква
- 1 яйце
- Сіль, перець
Для соусу:
- 1 ст.л. томатної пасти
- 1 ст.л. сметани
- 1 стакан води або бульйону
- 1 ст.л. борошна
- Сіль, перець
- Сушені італійські трави
Спосіб приготування:
- Моркву помити, почистити і натерти на крупній тертці.
- Рис відварити в підсоленій воді до напівготовності. Злити зайву рідину.
- Змішати фарш, морква, рис і яйце. Приправити до смаку.
- Перемішати вийшов фарш, зліпити з нього невеликі кульки.
- Обваляти тефтелі в борошні і обсмажити їх на сковороді з рослинним маслом до рум'яної скоринки.
- Для соусу змішати сметану, томатну пасту і борошно, додати склянку води і приправи. Перемішати, щоб вийшла однорідна суміш без грудочок.
- Залити цією сумішшю тефтелі і тушкувати близько 20 хвилин під закритою кришкою на слабкому вогні.
Корисна порада
Тефтелі годі й обсмажувати, а помістити в форму для випічки, залити томатно-сметанним соусом і запекти в духовці.
Дивіться відео, як вибрати якісний фарш:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити рибні тефтелі в томатному соусі з кабачком. "Сьогодні" також ділилися рецептом м'ясних кульок по-італійськи .