Маринований у вині кролик, приготований під соусом з зернистої гірчиці, вершків і сушених білих грибів – прекрасний варіант для зимової вечері.
Дивіться відео, де в Україні вирощують кращих кроликів:
М'ясо кролика нежирне, дієтичне і дуже смачне, якщо правильно його приготувати. Кращий гарнір до кролика – це картопляне пюре, відварений рис або полента. Крім цього, його можна доповнити з булгуром, кускусом або тушкованими овочами.
Кролик в вершково-грибному соусі
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 177 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для кролика:
- 1 кролик, розрізаний на порційні шматки
- 1/2 склянки сухого білого вина для маринування
- 1-2 зубчики часнику
- Гілочка розмарину
- Сіль, мелений чорний перець
Для соусу:
- Жменя сушених білих грибів, попередньо замочених в теплій воді
- 2 цибулинки шалот
- Трохи свіжого або сушеного чебрецю
- 1/2 склянки білого сухого вина
- 1/2 склянки води або рідини, в якій замочували гриби
- 2 ст.л. негострої зернистої гірчиці
- 100-150 г жирних вершків
- Масло для обсмажування
- Сіль
Спосіб приготування:
- Кролика посолити, поперчити, обваляти в дрібно посіченому розмарині, скласти в ємність з кришкою, додати роздавлені зубчики часнику і залити сухим вином. Поставити в холодильник маринуватися на шість-вісім годин.
- Перед приготуванням кролика вийняти, промити водою і обсушити, маринад вилити.
- Кролика, попередньо замаринованого, обсушеного серветками покласти на сильно розігріту сковороду з маслом, обсмажити шматочки до рум'яного кольору. Викласти підрум'яненого кролика в сотейник.
- На сковороду, де обсмажується кролик, покласти дрібно нарізану цибулю-шалот, обсмажити його до прозорості, додати попередньо замочені гриби без рідини, готувати 2-3 хвилини. Потім додати вино, рідину від грибів або воду, чебрець, сіль, гірчицю, довести рідину до кипіння і залити нею кролика. Тушкувати на повільному вогні під кришкою, доливаючи воду при необхідності, протягом 40-50 хвилин або до м'якості.
- Коли кролик буде готовий, вийняти його з рідини, в якій він тушкувався, поставити в тепле місце. Соус, якщо він рідкий, трохи випарити. Потім зменшити вогонь на мінімум, додати вершки, обережно помішуючи. Повернути кролика в соус.
Як подавати страву
Готового кролика подавати разом с соусом, хрустким білим хлібом і вином.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати м'ясний торт з кролика . "Сьогодні" також ділилися рецептом кролика по-мальтійські .