I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Кролик в вершково-грибному соусі: рецепт дня

Готуємо тушкованого кролика на сковороді
Кролик у вершково-грибному соусі
Кролик у вершково-грибному соусі

Маринований у вині кролик, приготований під соусом з зернистої гірчиці, вершків і сушених білих грибів – прекрасний варіант для зимової вечері.

Дивіться відео, де в Україні вирощують кращих кроликів:

Реклама

М'ясо кролика нежирне, дієтичне і дуже смачне, якщо правильно його приготувати. Кращий гарнір до кролика – це картопляне пюре, відварений рис або полента. Крім цього, його можна доповнити з булгуром, кускусом або тушкованими овочами.

Читайте також:

Реклама

Кролик в вершково-грибному соусі

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

Реклама
  • 177 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для кролика:

  • 1 кролик, розрізаний на порційні шматки
  • 1/2 склянки сухого білого вина для маринування
  • 1-2 зубчики часнику
  • Гілочка розмарину
  • Сіль, мелений чорний перець

Для соусу:

  • Жменя сушених білих грибів, попередньо замочених в теплій воді
  • 2 цибулинки шалот
  • Трохи свіжого або сушеного чебрецю
  • 1/2 склянки білого сухого вина
  • 1/2 склянки води або рідини, в якій замочували гриби
  • 2 ст.л. негострої зернистої гірчиці
  • 100-150 г жирних вершків
  • Масло для обсмажування
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Кролика посолити, поперчити, обваляти в дрібно посіченому розмарині, скласти в ємність з кришкою, додати роздавлені зубчики часнику і залити сухим вином. Поставити в холодильник маринуватися на шість-вісім годин.
  2. Перед приготуванням кролика вийняти, промити водою і обсушити, маринад вилити.
  3. Кролика, попередньо замаринованого, обсушеного серветками покласти на сильно розігріту сковороду з маслом, обсмажити шматочки до рум'яного кольору. Викласти підрум'яненого кролика в сотейник.
  4. На сковороду, де обсмажується кролик, покласти дрібно нарізану цибулю-шалот, обсмажити його до прозорості, додати попередньо замочені гриби без рідини, готувати 2-3 хвилини. Потім додати вино, рідину від грибів або воду, чебрець, сіль, гірчицю, довести рідину до кипіння і залити нею кролика. Тушкувати на повільному вогні під кришкою, доливаючи воду при необхідності, протягом 40-50 хвилин або до м'якості.
  5. Коли кролик буде готовий, вийняти його з рідини, в якій він тушкувався, поставити в тепле місце. Соус, якщо він рідкий, трохи випарити. Потім зменшити вогонь на мінімум, додати вершки, обережно помішуючи. Повернути кролика в соус.

Як подавати страву

Готового кролика подавати разом с соусом, хрустким білим хлібом і вином.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати м'ясний торт з кролика . "Сьогодні" також ділилися рецептом кролика по-мальтійські .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти