"Королівський" сирник – простий, але дуже смачний сніданок від Тетяни Литвинової. Її авторський рецепт підійде навіть тим, хто ретельно стежити за своїм раціоном, адже в складі є корисне насіння чіа і цільнозернове борошно.
"Королевский" сырник от Татьяны Литвиновой
Інгредієнти на 2 порції:
- Сир – 200 г
- Насіння чіа – 20 г (2 ст.л.)
- Апельсин (цедра і сік – 120-150 мл)
- 1 ст.л. цільнозернового борошна
- 1 яйце
- Сметана – 1 ст.л.
- Мед – 10 г (1 ч.л.)
- 1/2 пакетика ванільного цукру
Рецепт приготування:
- Натріть цедру апельсина (попередньо обдайте його окропом, щоб змити захисний шар).
- Замочіть насіння чіа на 8 годин на свіжовичавленому апельсиновому соку разом з цедрою.
- Розімніть сир виделкою, яйце збийте з ванільним цукром в пишну піну.
- Увімкніть духовку на 200 градусів.
- З'єднайте набубнявілі насіння чіа, з сиром, борошном і збитим яйцем. Перекладіть на деко, застелене пергаментом, змащене олією, помістивши в формувальні кільця або в будь-які інші форми. Готуйте 15-20 хвилин.
- Готовий сирник подавайте разом з медом і сметаною.
Нагадаємо, раніше ми писали, як правильно вживати насіння чіа. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом корисних сирних цукерок від дієтолога Світлани Фус.
Дивіться відео, як правильно вибрати смачний сир: