Навесні редиску купують навіть ті, хто віддає перевагу іншим овочам . Адже вона першою радує нас після зимових маринованих огірків і квашеної капусти.
Але свіжим редис зберігається не довше двох-трьох днів, потім він в'яне, м'якоть стає жорсткою. Якщо ви хочете продовжити свіжість овоча, зробіть з нього смачні заготовки за нашими рецептами.
Маринований редис швидкого приготування
Час приготування:
- 35 хвилин
Інгредієнти:
- 400 г редиски
- 2-3 ч.л. цукру
- 1 ч.л. морської солі
- 4 ч.л. оцту 6%
- 5-6 шт. чорного перцю горошком
- 1 стакан води
- 1 молодий часник
- 1 ст.л. рослинної олії
Спосіб приготування:
- Редис помити і зрізати кінчики. Розрізати вздовж на дві частини. Якщо редис круглий, нарізати кружальцями завтовшки 0,3-0,5 см, скласти в зручну банку, пересипати нарізаним молодим часником, бажано білої частиною.
- У сотейнику закип'ятити воду, додати сіль, цукор, оцет, олію, перець горошком, розмішати. Як тільки кристали солі і цукру розчиняться, зняти сотейник з плити.
- Залити гарячим маринадом редиску, накрити банку кришкою і залишити при кімнатній температурі до остигання.
- Як тільки рідина охолоне, маринована редиска швидкого приготування готова. Перекласти закуску в глибоку миску і подавати.
Салат з редису на зиму
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 1 кг свіжої редиски
- 1 л чистої холодної води
- 2-4 лаврових листки
- Невеликий пучок свіжого кропу
- 4-5 зубчиків часнику
- 4-5 горошин чорного перцю
- 2 ст.л. 9% оцту
- 2-3 ст.л. солі
- Трохи коріандру за бажанням
Дивіться відео, як смачно приготувати редис:
Спосіб приготування:
- Підготувати і простерилізувати літрові або півлітрові банки.
- Нарізати редис і часник товстими кружечками і викласти їх шарами: шар редису, кілька гілочок кропу, кілька шматочків часнику і так далі.
- У киплячій воді розчинити сіль, додати перець і інші прянощі.
- Готовий розсіл залити в банки, додати оцет. Закатати банки.
Закуска з редиски на зиму
Час приготування:
- 1 годину
Інгредієнти:
- Близько 800 г редиски
- 1 цибулина
- 2-3 зубки часнику
- 6 горошин чорного перцю
- 1 лавровий лист
- Червоний перець за смаком
- Парасольки кропу
- 1 ч.л. солі
- 2 ч.л. цукру
- 2 ст.л. оцту
Спосіб приготування:
- Редис помити, обрізати кінчики, впорядкувати за розміром, великі коренеплоди можна розрізати навпіл, але укласти їх в окрему банку.
- На дно літрової банки викласти цибулю, часник, горошинки чорного перцю, лавровий лист, перець червоний гіркий, квітки кропу.
- Щільно укласти редис в банку і на 5-6 хвилин залити окропом.
- Злити воду в каструлю, додати сіль і цукор.
- Оцет влити в банку.
- Залити банку киплячим маринадом (спочатку буде темного кольору, потім, при з'єднанні з оцтом, стане рожевим). Банки закатати, укрити ковдрою до повного охолодження. Закуска буде смачніше, якщо дати їй настоятися не менше місяця.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати весняний салат з редису з огірками, авокадо, черрі і капустою. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом холодного супу з авокадо і редискою .