Смачна суміш з джину, вермуту і бітера – з розряду "незабутніх". У ці лави його вписали в Міжнародній асоціації барменів. Як розуміємо, все не просто так. Тоді приготуємо "Негроні" у скрасимо в його компанії свій п'ятничний вечір.
Починалося все у Флоренції, на початку 20 століття. Ім'я коктейлю подарував аристократ, військовий і просто любитель хороших спиртних напоїв – Камілло Негроні. Одного разу, приїхавши додому до Флоренції із США, синьйор Камілло зайшов в свій улюблений бар з метою випити. Тоді в США лютував "Сухий закон", то можемо собі уявити, з яким розмахом Камілло хотілося відпочити. Причому він сам вказав на алкоголь, який треба було змішати. Присутні схвалили результат і прозвали цей напій на честь Негроні.
Важливо: "Негроні" – аперитив. П'ють його перед їжею, він пробуджує апетит.
Що знадобиться
- джин, вермут і бітер – по 30 мл
- лід (кубики) – 100 г
- скибка помаранча
Як приготувати
- Лід покласти на дно келиха.
- Покрити лід джином, вермутом і бітером.
- Перемішати коктейль за допомогою чайної або коктейльної ложки.
- Опустити скибку помаранча в коктейль (або закріпити її на краю келиха).
А тут читайте про коктейль "Дайкірі" народжений на Кубі, який обожнював Ернесто Гемінгуей.