П'ятниця. Заслужений відпочинок. Настав час себе потішити. Помірно, звісно. Пропонуємо урізноманітнити дозвілля та приготувати і спробувати коктейль "Маргарита". І вона в усіх сенсах неймовірна. І за інгредієнтами, і за подачею, і за властивостями розслабляти тих, хто взяв у руки келих з цим коктейлем. Зароджувалася "Маргарита" в 30-х роках ХХ століття в мексиканських барах. Ну а де ще, адже один з головних інгредієнтів коктейля – текіла.
Прототипом "Маргарити" слід вважати коктейль "Пікадор", його готували в барах Британії. У "Пікадорі" змішувалися текіла, куантро, сік лайма в пропорціях 2:1:1.
А от уперше "Маргарита" отримала своє нинішнє ім'я в 1953 році, коли її рецепт був надрукований у журналі "Esquire".

Приготуємо коктейль "Маргарита" за класичним рецептом

Інгредієнти
- 60 мл (4 ст. л) – срібна текіла
- 30 мл (2 ст. л) – куантро
- 20 мл (півтори ст. л) – сік лайма
- лід
Приготування
- Наповніть коктейльний шейкер льодом. Додайте текілу, куантро, сік лайма.
- Добре потрусіть.
- Процідіть у фужер, заповнений льодом.
Подача
- Практично завжди краєчки келихів з "Маргаритою" покривають тонким шаром солі. Цей підсилює її смак
- Якщо вирішили прикрасити сіллю обідок келиха – змастіть його лаймом і обваляйте в солі
- Можна додати дрібку солі при сервуванні
Тут знайдете рецепт коктейлю "М'ятний джулеп" і дізнаєтеся, як приготувати "Дайкірі".