Шампанське – головний напій на новорічному столі. Його можна пити просто так чи взяти як основу для домашніх коктейлів.
Алкогольні коктейлі з шампанським завжди смачні і нескладні у приготуванні. Ви з однаковим успіхом можете використовувати сухе або напівсолодке ігристе вино – все залежить від ваших уподобань. Зібрали для вас смачні і одночасно прості рецепти коктейлів із шампанським.
Коктейль із шампанського, фруктового соку і базиліка
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- 40 мл горілки;
- 40 мл ананасового соку;
- 30 мл апельсинового соку;
- 15 мл лимонного соку;
- 15 мл цукрового сиропу;
- 4-5 листочків базиліка;
- 70-80 мл охолодженого шампанського або просекко;
- кубики льоду.
Спосіб приготування:
- У шейкер викласти листя базиліка, влити цукровий сироп. Злегка потовкти товкачем.
- Додати всі інші інгредієнти (крім шампанського) в шейкер і як слід збити.
- Додати в келих кілька кубиків льоду. Влити суміш із шейкера і долити шампанське або просекко.
Коктейль із шампанського з ягідним пюре
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- 2-3 ст. л. замороженої малини (або будь-яких інших заморожених ягід);
- 30 мл горілки;
- 20 мл гренадіну;
- 80-100 мл рожевого шампанського (або будь-якого іншого ігристого вина).
Спосіб приготування:
- Ягоди, не розморожуючи, подрібнити блендером, додати горілку, гренадин.
- Додати ягідне пюре в келих, влити шампанське, акуратно перемішати.
- За бажанням додати кілька кубиків льоду. Прикрасити готовий напій малиною.
Зимовий коктейль із шампанського з журавлиною
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- 100 мл шампанського;
- 100 мл апельсинового фрешу;
- 100 г замороженої журавлини;
- цукрова пудра;
- лід.
Спосіб приготування:
- Разморозьте ягоди журавлини. Подрібніть у блендері і ретельно протріть через сито.
- Додайте в кожен келих по столовій ложці журавлинного пюре.
- Видавіть фреш з апельсина, процідіть його від м'якоті та кісточок.
- Додайте в келих кубик льоду, апельсиновий фреш і охолоджене шампанське.
- Щедро посипте коктейль просіяною цукровою пудрою.
Коктейль "Мімоза" класичний
Час приготування:
- 1 хвилина
Інгредієнти:
- 90 мл апельсинового соку;
- 90 мл шампанського;
- смужка апельсинової цедри – для прикраси.
Спосіб приготування:
- Налийте в охолоджений келих флюте апельсиновий сік.
- Долийте шампанське доверху і акуратно розмішайте коктейльною ложкою.
- Прикрасьте апельсиновою цедрою.
Коктейль "Белліні" з грушею і журавлиною
Час приготування:
- 5 хвилин
Інгредієнти:
- 200 мл шампанського;
- 50 мл грушевого нектару;
- 50 мл журавлинного соку;
- груша і журавлина – для прикраси.
Спосіб приготування:
- Змішайте в глечику грушевий нектар і журавлинний сік.
- Влийте шампанське, перемішайте.
- Розлийте по келихах, додайте тонкі скибочки груші і шпажки з нанизаними на них ягодами журавлини.
Раніше ми розповідали, як правильно засервірувати стіл на Новий рік-2021: рекомендації експерта з етикету.