"Мімоза" – простий коктейль із шампанського і свіжовичавленого апельсинового соку. Щоб підвищити градус цього напою, ми радимо додати до нього горілку. А щоб зробити смак багатшим, скомпонувати апельсиновий сік з ананасовим і лимонним.
Дивіться відео, як вибрати шампанське:
Коктейль "Мімоза" з ананасовим соком
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- 40 мл горілки
- 40 мл ананасового соку
- 30 мл апельсинового соку
- 15 мл лимонного соку
- 15 мл цукрового сиропу
- 4-5 листочків базиліка
- 70-80 мл охолодженого шампанського або просекко
- Кубики льоду
Спосіб приготування:
- У шейкер викласти листя базиліка, влити цукровий сироп. Злегка потовкти товкачем.
- Додати всі інші інгредієнти (крім шампанського) в шейкер і як слід збити.
- Додати в келих кілька кубиків льоду. Влити суміш з шейкера і долити шампанське або просекко.
У чому різниця між шампанським і просекко
Шампанське – ігристе вино, вироблене в однойменному французькому регіоні. Визначення "Шампанське" було захищене Версальським договором, але, оскільки деякі країни ніколи офіційно не підписували його, багато виробників також використовують термін "Шампанське".
Просекко – ігристе вино, випущене в Італії, переважно в регіоні Венето.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати желе з шампанського з полуницею. "Сьогодні" також ділилися рецептом абрикосового мусу з шампанським.