I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

7 поживних і смачних страв зі стручкової та звичайної квасолі

Доповнюйте квасолю овочами, приготуйте крем-пасту або швидкий суп

Квасоля смачна в будь-якому вигляді. Звичайні бобові можна готувати як гарнір або окрему страву, це ще й чудова альтернатива білку, а стручкова квасоля – це смачно в овочевих салатах, насамперед теплих. Що приготувати з квасолі (будь-якої), щоб це стало вашою постійною стравою, дізнаєтеся нижче.

А в нашому календарі свят травня зібрано найоригінальніші ідеї для подарунків.

Реклама

Квасолевий суп з грінками і беконом

Фото: instagram.com/kavalisha/

Інгредієнти

  • Квасоля червона – 1 склянка (замочити у воді на ніч)
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Плавлений сирок
  • Зелень, спеції – за смаком

Для добавок

Реклама
  • Чорний хліб для грінок
  • Часник
  • Бекон

Спосіб приготування

  1. Подрібнити цибулю і моркву, обсмажити на олії. Влити воду, додати картоплю і квасолю. Додати спеції.
  2. Для грінок в окремій сковороді на невеликій кількості олії присмажити рубаний часник і додати чорний хліб кубиком. Так само обсмажити бекон.
  3. Після 40 хвилин кипіння, додати в суп натертий плавлений сир і зелень.
  4. Ретельно перемішати. За бажанням збити блендером до стану крем-супу.
  5. Подавати із зеленню, грінками і беконом.

Кесаділья з червоною квасолею в барбекю

Фото: instagram.com/sergeevnagalichka/

Інгредієнти

Реклама
  • Червона квасоля в барбекю – 1 б.
  • Кукурудза – 50 г
  • М'ясо курки – 190 г
  • Тортилья пшенична – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 35 г
  • Часник – 5 г
  • Сир гауда тертий – 30 г
  • Гострий маринований перець халапеньйо – 5 г
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. Обсмажити курку із сіллю і перцем.
  2. Подрібнену цибулю, часник, кукурудзу, квасолю, натертий сир, курку, перець халапеньо, сіль з'єднати в мисці й перемішати.
  3. На одну половину тортильї викласти 2 ст. л. начинки і накрити другою половиною коржа.
  4. Розігріти сковороду на сильному вогні. Обсмажити тортилью з обох боків – по півхвилини з кожного боку.

Читайте також:

Квасоля з куркою

Фото: instagram.com/mirrabera/

Інгредієнти

  • Грудка/стегно курки – 700 г
  • Консервована квасоля в томатному соусі – 830 г
  • Томати свіжі – 100 г
  • Хмелі-сунелі – 3 г
  • Паприка – 3 г
  • Сіль, чорний перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Нарізати курку і томати на великі кубики.
  2. У формі з високими бортами з'єднати: курку, квасолю, томати і спеції. Перемішати.
  3. Відправити в розігріту духовку при 190 градусів, готувати близько 1 години.
  4. Прикрасити за смаком.

Соус-паштет

Фото: instagram.com/eda_polezno_i_vkysno/

Інгредієнти

  • Часник – 1 голівка
  • Біла квасоля варена – 450 г
  • Овочевий бульйон – ¼ чашки
  • Оливкова олія – 3 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Розмарин порубаний – 1 ст. л.
  • Сіль і перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Зрізати верхівку головки часнику, змастити олією і загорнути у фольгу.
  2. Запікати в розігрітій до 210 градусів духовці 20-25 хвилин. Після дати охолонути. ⠀
  3. Змішати в блендері/кухонному комбайні квасолю, м'якоть однієї головки часнику, бульйон, оливкову олію.
  4. Потім додати розмарин і знову збити.
  5. Приправити сіллю з перцем.

Салат з квасолею, шинкою і сухариками

Салат з квасолі з беконом і сухариками Фото: depositphotos.com
Салат з квасолі з беконом і сухариками Фото: depositphotos.com

Інгредієнти

  • Квасоля червона – 1 склянка
  • Огірки – 2 шт.
  • Бекон – 100 г
  • Корн-салат – 20 г
  • Кріп – невеликий пучок
  • Сухарики житні – 30 г

Для заправки

  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль перець

Спосіб приготування

  1. Квасолю відварити до готовності. Бекон нарізати тонкими смужками і обсмажити.
  2. Огірки нарізати соломкою. Корн-салат промити, обсушити. Сухарики можна купити готові, а можна приготувати самостійно, посушити в духовці скибочки хліба, і натерти їх часником.
  3. Для заправки змішати майонез, сметану, розчавити зубчик часнику. Додати сіль, перець. Ретельно перемішати.
  4. З'єднати всі інгредієнти, заправити.

Кролик з овочами в мультиварці

Кролик у мультиварці з овочами і квасолею
Кролик у мультиварці з овочами і квасолею

Інгредієнти

  • Ніжка кролика – 4 шт.
  • Квасоля біла – 1 склянка
  • Баклажани – 2 шт.
  • Цукіні – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • М'ясисті томати – 2 великих
  • Цибуля – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Сіль перець
  • Олія

Спосіб приготування

  1. Ніжки кролика помити і обсушити. Покласти їх на дно чаші мультиварки, змащеної олією. Готувати в режимі "Смаження" з обох боків до золотавої скоринки.
  2. Замочену на ніч квасолю промити і додати до кролика. За необхідності влити трохи води або бульйону. Увімкнути режим "Тушкування". Закрити кришку і підготувати овочі.
  3. Моркву і перець нарізати кубиками. Баклажан і цукіні – великими шматками, томати і цибулю – дрібними кубиками.
  4. Коли кролик з квасолею готуватиметься близько 40 хвилин, відправити в чашу мультиварки моркву і тушкувати її 20 хвилин.
  5. Потім додати томати і цибулю. Потім баклажани, болгарський перець і цукіні. Готувати ще 15 хвилин. Додати сіль і мелений перець, довести страву до готовності.

Стручкова квасоля з помідорами і кінзою

Фото: instagram.com/annacookbook2021/

Інгредієнти

  • Зелена квасоля – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт. (за бажанням – і зелена цибуля)
  • Помідори – 500 г
  • Часник – 3-4 середніх зуб.
  • Червоний перець чилі – 1/2 частина
  • Олія – 3-4 ст. л.
  • Зелень кінзи – 1 пучок
  • Чорний мелений перець, сіль – за смаком

Спосіб приготування

  1. Квасолю промити і нарізати на частини завдовжки 4-5 см і відварити в підсоленій воді 15 хвилин.
  2. Відварену квасолю відкинути на друшляк. Цибулю нарізати дрібними кубиками і злегка обсмажити до золотавого кольору.
  3. З помідорів зняти шкірку, подрібнити ножем (або пропустити в блендері), додати до обсмаженої цибулі і, періодично помішуючи, доки помідорна маса перетвориться на густий соус.
  4. Підготовлену квасолю з'єднати з помідорним соусом і тушкувати на повільному вогні 10-15 хвилин.
  5. Посолити, поперчити, додати перець чилі, дрібно нарізану зелень, дрібно нарізаний часник. Перемішати і зняти з вогню.
  6. Прикрасити зеленню.

Тут знайдете 10 оригінальних рецептів зі спаржею.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти