Чилі кон карне – популярна страва мексиканської і техаської кухонь. Назву запозичено з іспанської мови і означає це буквально "чилі з м'ясом". Воно готується з м'ясного фаршу, помідорів, гострого перцю, квасолі і кукурудзи.
Чилі кон карне
Інгредієнти на 10 порцій:
- 1 кг яловичого фаршу
- 1 ріпчаста цибулина
- 3 лаврових листки
- 4 зубчики часнику
- 3 стручки перцю чилі
- 3 г чебрецю
- 1 ч. л. меленої зіри
- сіль, перець за смаком
- 300 г помідорів у власному соку
- 2 ст. л. томатної пасти
- 1 банка консервованої червоної квасолі
- 1 банка консервованої кукурудзи
- 20 г соусу табаско (або за смаком)
- 20 г вустерського соусу
- по 1/4 шт. болгарського перцю (червоного, жовтого, помаранчевого і зеленого)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Цибуля, часник, чилі, свіжий чебрець дрібно рубаємо, додаємо зіру і лавровий лист, сіль і перець, обсмажуємо все разом в каструльці на олії.
- До них додаємо фарш (краще зробити самому, двічі пропустивши через м'ясорубку), трохи обсмажуємо.
- Додаємо помідори у власному соку і томатну пасту, споліскуємо банку з-під помідорів і додаємо цю воду в каструльку. Після цього на маленькому вогні тримаємо усю суміш протягом 3 годин, раз на півгодини помішуючи вінчиком. Якщо потрібно, можна долити потроху води або курячого бульйону.
- Через 2,5 години після початку готування додаємо квасоля, кукурудзу, вустерский соус і табаско.
- Нарізаємо болгарський перець тонкою соломкою і кладемо в каструльку за 10 хвилин до закінчення приготування.
- Подавати чилі кон карне можна в першу чергу з рисом, а також з запеченою картоплею або пюре, спагетті. Також до нього традиційно йде сметана і зелень.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тортилья-роли з куркою, сиром і помідорами від Юлії Висоцької. Сайт "Сегодня" також розповідав, як приготувати мексиканські буріто зі свининою і овочами.
Дивіться відео, як правильно вибрати м'ясний фарш: