Сьогодні у нас в меню найвідоміше блюдо індійської кухні – карі з куркою (або курка з соусом карі). Головна особливість – наявність суміші спецій "карі" і кокосових вершків (можна замінити звичайними), характерних для Індії. Водночас ступінь гостроти визначається додаванням перцю чилі.
Карі з куркою
Інгредієнти на 6-8 порцій:
Для карі:
- Куряче філе – 800 г
- Крохмаль – 50 г
- Масло вершкове – 100 г
- Цибуля ріпчаста – 150 г
- Помідори – 400 г (можна у власному соку)
- Вершки кокосові або просто найжирніші вершки – 400 мл
- Часник – 30 г
- Імбир – 30 г
- Олія – 50 мл
Прянощі:
- Суміш прянощів "карі" – 1 ст.л.
- Кардамон (цілий) – 6 шт.
- Зіра (ціла) – 1/2 ст.л.
- Кориця (палички) – 2 шт.
- Сіль
Гарнір:
- Рис Басматі – 2 склянки
- Цибуля – 1 шт.
- Селера (стебла) – 100 г
- Морква – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 г
- Кардамон, зіра, кориця, сіль – за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Добре промиваємо рис і заливаємо його холодною водою, щоб він настоявся 15 хвилин.
- Філе курки миємо, сушимо, чистимо і ріжемо на сантиметрові кубики. Обвалюємо кубики в крохмалі. Часник та імбир чистимо і збиваємо блендером разом з олією в пряне пюре.
- Готуємо гарнір. Цибулю, моркву і селеру чистимо і ріжемо дрібними кубиками, обсмажуємо на вершковому маслі на середній температурі. Через 5 хвилин додаємо немелений кардамон (5 коробочок), пучку зіри і зламану паличку кориці. Ще через 5 хвилин додаємо воду (1 склянка рису – 1,5 склянки води), солимо за смаком, доводимо до кипіння, закладаємо рис. Коли рис закипить, ставимо вогонь на мінімум, закриваємо рушником і кришкою, щоб пар не йшов, і варимо 15 хвилин. Після закінчення цього часу, вимикаємо вогонь і залишаємо пропаритися ще на 5-10 хвилин.
- Робимо соус. Чистимо цибулю, ріжемо його на крихти, обсмажуємо до м'якості на вершковому маслі.
- Додаємо цільні прянощі, суміш "карі" і пасту з часнику та імбиру. Тепер збільшуємо вогонь, обтрушуємо куряче філе від зайвого крохмалю і обсмажуємо його до утворення скоринки з усіх боків на сильному вогні. Солимо.
- Помідори рубаємо в кашу. Додаємо до курки, заливаємо кокосові вершки, куштуємо на сіль.
- Тушкуємо 5 хвилин, перевіряємо курку. До цього моменту повинен приготуватися рис.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом котлет з курки з овочами. Ми також розповідали, які смачні страви можна приготувати з фаршу. Крім цього, ми писали, як приготувати котлети з картоплі з лососем і горошком.
Дивіться відео, як вибрати якісну курятину: