I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Класика індійської кухні: карі з куркою і рисом

До цієї страви чудово підійде будь-який салат зі свіжих овочів із заправкою зі сметани

Сьогодні у нас в меню найвідоміше блюдо індійської кухні – карі з куркою (або курка з соусом карі). Головна особливість – наявність суміші спецій "карі" і кокосових вершків (можна замінити звичайними), характерних для Індії. Водночас ступінь гостроти визначається додаванням перцю чилі.

Карі з куркою

Реклама

Інгредієнти на 6-8 порцій:

Для карі:

  • Куряче філе – 800 г
  • Крохмаль – 50 г
  • Масло вершкове – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 150 г
  • Помідори – 400 г (можна у власному соку)
  • Вершки кокосові або просто найжирніші вершки – 400 мл
  • Часник – 30 г
  • Імбир – 30 г
  • Олія – 50 мл

Прянощі:

Реклама
  • Суміш прянощів "карі" – 1 ст.л.
  • Кардамон (цілий) – 6 шт.
  • Зіра (ціла) – 1/2 ст.л.
  • Кориця (палички) – 2 шт.
  • Сіль

Гарнір:

  • Рис Басматі – 2 склянки
  • Цибуля – 1 шт.
  • Селера (стебла) – 100 г
  • Морква – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 г
  • Кардамон, зіра, кориця, сіль – за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Добре промиваємо рис і заливаємо його холодною водою, щоб він настоявся 15 хвилин.
  2. Філе курки миємо, сушимо, чистимо і ріжемо на сантиметрові кубики. Обвалюємо кубики в крохмалі. Часник та імбир чистимо і збиваємо блендером разом з олією в пряне пюре.
  3. Готуємо гарнір. Цибулю, моркву і селеру чистимо і ріжемо дрібними кубиками, обсмажуємо на вершковому маслі на середній температурі. Через 5 хвилин додаємо немелений кардамон (5 коробочок), пучку зіри і зламану паличку кориці. Ще через 5 хвилин додаємо воду (1 склянка рису – 1,5 склянки води), солимо за смаком, доводимо до кипіння, закладаємо рис. Коли рис закипить, ставимо вогонь на мінімум, закриваємо рушником і кришкою, щоб пар не йшов, і варимо 15 хвилин. Після закінчення цього часу, вимикаємо вогонь і залишаємо пропаритися ще на 5-10 хвилин.
  4. Робимо соус. Чистимо цибулю, ріжемо його на крихти, обсмажуємо до м'якості на вершковому маслі.
  5. Додаємо цільні прянощі, суміш "карі" і пасту з часнику та імбиру. Тепер збільшуємо вогонь, обтрушуємо куряче філе від зайвого крохмалю і обсмажуємо його до утворення скоринки з усіх боків на сильному вогні. Солимо.
  6. Помідори рубаємо в кашу. Додаємо до курки, заливаємо кокосові вершки, куштуємо на сіль.
  7. Тушкуємо 5 хвилин, перевіряємо курку. До цього моменту повинен приготуватися рис.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом котлет з курки з овочами. Ми також розповідали, які смачні страви можна приготувати з фаршу. Крім цього, ми писали, як приготувати котлети з картоплі з лососем і горошком.

Дивіться відео, як вибрати якісну курятину:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти