I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Католицький Великдень-2020: рецепт неаполітанського пирога від Джеймі Олівера

Цей солодкий пиріг з рікоттою традиційно готують в Італії на Великдень

В неаполітанській кухні багато страв, які асоціюються з певними святами. Пиріг з рікоттою там зазвичай печуть на Великдень, який католики e 2020 році відзначають 12 квітня. Його специфічні інгредієнти – рікотта, апельсинова вода і варена пшениця. Для додаткового аромату "Голий шеф" додає в пиріг цитрусові цукати, терту цедру і ваніль.

Читайте також:

Реклама

"Варена пшениця часто продається консервованою у відділах делікатесів", – говорить Джеймі Олівер.

Неполітанський великодній пиріг

Пиріг на Пасху
Пиріг на Пасху

Реклама

Час приготування:

  • 3 години

Калорійність:

  • 491 ккал на порцію

Інгредієнти:

Реклама

Для начинки:

  • 400 г вареної пшениці
  • 120 мл молока
  • 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
  • 1 лимон
  • 250 г сира рікотта
  • 5 великих яєчних жовтків вільного вигулу
  • 200 г цукрової пудри плюс для подачі
  • 120 г цукатів з цитрусових кірок
  • 1 1/2 столових ложки апельсинової води
  • 1 апельсин
  • 2 великих яєчних білка вільного вигулу

Для тіста:

  • 150 г вершкового масла кімнатної температури
  • 400 г борошна
  • 100 г цукрової пудри
  • 1/4 лимона
  • 3 великих яйця вільного вигулу

Дивіться відео, як спекти великоднього баранчика:

Спосіб приготування:

  1. Щоб приготувати тісто, нарізати кубиками масло і помістити його в кухонний комбайн з борошном, цукром і тертою цедрою лимона. Збивати, поки суміш не стане нагадувати хлібні крихти.
  2. Додати яйця і збивати, поки тісто не почне збиратися навколо ножів. Скатати його в кулю, загорнути в плівку і поставити в холодильник на годину.
  3. Змастити маслом роз'ємну форму для пирога діаметром 25 см. Розкатати тісто в коло товщиною 5 мм і викласти у форму, сформувавши бортики.
  4. Обрізати і зберегти нерівні краї, відправити їх в холодильник. Поставити форму з тістом у морозильну камеру на 30 хвилин.
  5. Розігріти духовку до 170 ºС. Застелити тісто пергаментним папером, насипати зверху суху квасолю і випікати протягом 20 хвилин, або до злегка золотистого кольору. Прибрати папір з квасолею.
  6. Змішати варену пшеницю, молоко, ванілін і половину лимонної цедри в каструлі. Довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити, поки пшениці не вбере всю рідину. Зняти з вогню і дати остить.
  7. У мисці розтерти сир виделкою, додати яєчні жовтки і збити, доки не посвітлішають.
  8. Просіяти в сирну суміш цукрову пудру, а потім дрібно нарізати і додати цукати разом з флердоранжем, апельсиновою цедрою і лимонною цедрою, що залишилась. Збити, а потім додати пшеничну суміш.
  9. В окремій мисці збити яєчні білки до щільної піни, потім акуратно додати їх до начинки.
  10. Вилити начинку на основу. Розкатати тісто і нарізати смужками шириною 2 см, викласти з них сітку.
  11. Випікати пиріг протягом 50 хвилин, до золотистого кольору. Дати йому охолонути, а потім присипати цукровою пудрою. Подавати зі збитими вершками, апельсиновою цедрою і медом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати великодній кекс з родзинками і горіхами. "Сьогодні" також ділилися рецептами сирної паски.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти