Головна Сьогодні

Картопляні кнедлики зі сливами по-чеськи: рецепт приготування

Кнедлики – одна з найпопулярніших страв чеської кухні

У серпні починається основний сезон сливи. Найчастіше ці плоди їдять просто в сирому вигляді, або роблять сливове варення на зиму. Але можна і урізноманітнити своє меню різними стравами з цим смачним і корисним фруктом. Наприклад, приготувати чеські картопляні кнедлики зі сливовою начинкою. Ця страва чимось схожа на солодкі сирні гомбовці.

Картопляні кнедлики зі сливами

Кнедлики зі сливовою начинкою
Кнедлики зі сливовою начинкою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 155 ккал

Складові:

  • 500 г картоплі
  • 1 яйце
  • Дрібка солі
  • 70 г манної крупи
  • 230 г борошна грубого помелу
  • 600 г слив
  • 150 г сиру
  • 150 г цукрової пудри
  • 1 ст.л. вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відварити і залишити охолонути, після чого пропустити через м'ясорубку або натерти на тертці.
  2. Додати сіль, збите яйце, манку, борошно (трохи залишити, щоб посипати потім кухонну дошку) і замісити тісто.
  3. Розкачати тонкий корж і вирізати з нього прямокутники, розміром приблизно 4х4 см. На них покласти вимиті, але обов'язково висушені сливи, з яких попередньо були видалені кісточки. Щільно защипати краї.
  4. Кнедлики кинути в киплячу підсолену воду і варити на невеликому вогні протягом приблизно 20 хвилин.
  5. Кілька разів акуратно перемішати, щоб кнедлики не пристали до дна посуду. Вони будуть готові, коли спливуть на поверхню.

Як подавати кнедлики зі сливами

Перед тим як подавати на стіл, посипати кнедлики дрібно натертим сиром і цукровою пудрою, полити розтопленим маслом.

Дивіться відео, як приготувати сирний десерт з цукатами:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити вареники на кефірі з сирною начинкою.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти