Капоната – одна з головних страв сицилійської кухні. Вона являє собою рагу з баклажанів, тушкованих разом з іншими сезонними овочами – цибулею, помідорами, селерою. До капонати обов'язково додають оливки і каперси.
Дивіться відео, як вибрати якісну оливкову олію:
У гарячому вигляді капонату подають як гарнір до м'ясних і рибних страв, а в холодному – як легку закуску. До речі, холодна капоната схожа на ікру з баклажанів.
Капоната з баклажанів з помідорами
Інгредієнти:
- 2 баклажани
- 2-3 великих помідори
- 1 цибулина
- Кілька стебел селери
- Жменя маслин
- Каперси – за бажанням
- 1-2 ст.л. винного оцту
- Оливкова олія
- Сіль, перець, цукор
- Свіжий зелений базилік
Рецепт приготування:
- Баклажан нарізати кубиками. Покласти в миску, посолити і полити оливковою олією. Добре перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
- Обдати окропом помідори і зняти з них шкірку. М'якоть нарізати.
- Нарізати селеру і маслини (попередньо видаливши кісточки з останніх).
- У сковороді без масла обсмажити баклажани. Додати помідори, селеру, маслини і каперси.
- Поперчити, додати оцет, в разі потреби покласти трохи цукру.
- Готувати все разом, поки овочі не стануть м'якими. Перед подачею посипати капонату зеленим базиліком.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати баклажани в духовці з помідорами і сиром. "Сьогодні" також ділилися рецептом фаршированих кабачків в мультиварці.