У природі існує натуральний і безпечний підсолоджувач, який не підвищує рівень цукру в крові і не впливає на фігуру, написала відомий дієтолог Світлана Фус в своєму Instagram. Це стевія – рослина з семйства айстрових. Головна її перевага в тому, що вона зовсім некалорійна, але при цьому екстракти стевії, звані стевіозідами, в 200 разів солодше цукру.
Її можна додавати в готові страви або використовувати під час приготування їжі. Допускається застосування навіть в дитячих продуктах харчування. ⠀
Стевія може стати здоровою альтернативою цукру, але тільки якщо вживати її в міру. Навіть найкорисніша речовина в надмірній кількості може завдати шкоди організму.
Слід пам'ятати: використовувати стевію при діабеті безпечно, але це ніяк не лікувальний засіб.
"Важливо також розуміти, що підсолоджувачі або замінники цукру не позбавлять вас від тяги до солодкого, а також можуть підвищити її. Харчуйтеся повноцінно, тільки тоді можна позбутися нав'язливої думки про солодке", – підкреслює Світлана Фус.
Дивіться відео, як спекти корисне вівсяне печиво без цукру:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які продукти знижують рівень цукру в крові, а також повідомляли, яка спеція має бути на кожній кухні.