Стейк з червоної риби - це проста і смачна страва, яку можна приготувати на святкову вечерю. Риба в нашому рецепті запікається разом зі шпинатом, помідорами чері, лимоном і шавлією.
Дивіться відео, як правильно замаринувати різні види м'яса:
Для приготування страви важливо використовувати тільки свіжу червону рибу хорошої якості. В першу чергу, вона не повинна неприємно пахнути. А якщо натиснути пальцем на рибну м'якоть, вона зобов'язана бути достатньо пружною і швидко відновлювати форму. Суху і зневоднену рибу купувати не варто.
Стейки з червоної риби в духовці з овочами
Час приготування:
- 40 хвилин
Складові:
- 2 стейка з сьомги або лосося товщиною 2,5-3 см
- 300 г шпинату
- 14-16 помідорів чері
- 4 гілочки свіжої шавлії
- Сік половини лимона
- Сіль, перець – за смаком
- Оливкова олія або вершкове масло
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 200 С.
- Підготуйте два шматки фольги довжиною 30-35 см.
- Шпинат при необхідності розморозити і помістіть його посередині кожного шматка фольги, зверху покладіть стейки, приправте сіллю і перцем.
- Викладіть помідори черрі на кожне філе і розкладіть поруч. Зверху покладіть по кілька листочків шавлії. Збризніть лимонним соком і оливковою олією.
- Акуратно і ретельно загорніть фольгу у вигляді конвертів. Перекладіть на деко і випікайте 18-22 хвилин.
- Перекладіть рибні стейки на тарілку сервірування. Полийте соком, який утворився під час запікання, і відразу ж подавайте.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати шашлички з лосося, креветок і овочів. "Сьогодні" також ділились рецептом крем-супу з лосося.