Куди їхати у серпні

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Як заморозити банани правильно, щоби потім використовувати їх у десертах і смузі

Дізнаємося, як це зробити з порізаними, цілими і бананами в шкірці
Банани, а також груші для тих, що худнуть не годяться
Банани, а також груші для тих, що худнуть не годяться / Фото: Unsplash

Так буває, коли хочеться бананів, купуєш їх забагато і розумієш, що всі вони з'їдені не будуть, і зовсім скоро почнуть чорніти, тобто ставати дещо непридатними. І якщо у вас таке трапляється, то чому б не купити банани і не заморозити. Потім їх можна використовувати при приготуванні домашнього морозива, смузі, випічки або просто з'їсти, коли не хочеться бігти в магазин. Дізнаємося, як заморозити банани в шкірці, цілими і порізаними на шматочки.

Як правильно заморожувати банани цілими

  • Банани для заморозки мають бути без пошкоджень і коричневих плям. Спочатку їх потрібно помити і очистити від шкірки.
  • Тарілку, деко або дошку треба застелити пергаментним папером, фольгою або харчовою плівкою.
  • Розкласти банани так, щоб вони не торкалися одне одного.
  • Поставити банани в морозильну камеру, вони мають заморозитися. На це треба близько години за температури мінус 18 градусів.
  • Заморожені банани треба помістити в щільні поліетиленові пакети для заморозки, випустити повітря і щільно закрити. Зберігаються такі банани не більше 3 місяців.
  • Їх можна використовувати у випічці, наприклад, пирогах.

Як правильно заморожувати банани нарізаними

/ Фото: freepik.com

  • Щоб заморозити шматочки банана, завтовшки вони мають бути не більше 2 см, просто помістіть їх на пергаментний папір, що застелений на тарілку або дно контейнера. Шматочки банана не мають торкатися одне одного.
  • Потім покладіть шматочки банана в морозильну камеру на годину-дві або доки вони повністю не затвердіють.
  • Потім їх можна перекласти в пакет для заморозки або контейнер і помістити в морозильну камеру. Так банани можуть зберігатися до 3 місяців за температури мінус 18 градусів.
  • Використовуйте їх у кексах і смузі.

Як правильно заморожувати банани в шкірці

  • Такі банани не треба попередньо приморожувати. Тому їх потрібно просто вимити, добре витерти і розкласти по окремих пакетах.
  • Обов'язково підпишіть дату заморозки, зберігати їх можна до 2 місяців за температури мінус 18 градусів.
  • Після заморозки шкірка бананів сильно потемніє, це нормально. Шкірку треба очистити і дати їм трохи відтанути. Такі банани можна використовувати в смузі, які ви готуєте на сніданок.

А як цікаво приготувати сніданок дітям, щоб вони обов'язково його з'їли, дивіться в сюжеті.

За матеріалами: Мashed.com.

Тут знайдете 3 рецепти бананових пирогів, які чудові до сніданку.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Їсти ягоди щодня
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
1 - 7 серпня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти