Як вибрати найсмачніший і солодкий гранат

Експерти розповіли, на що звертати увагу при купівлі
Відео: "Ранок з Україною" (Телеканал Украина)

Солодкі і з кислинкою, червоні і помаранчеві, і навіть цілющі – все це про гранати. Їх їдять замість насіння перед телевізором, додають до салатів і п'ють у вигляді соку.

Гранат подають як гарнір до важких страв, наприклад до смаженого м'яса, але не більше столової ложки насіння до салатів або основних страв. Якщо просто є гранат в якості перекусу, ідеальна порція – максимум половини плода за один раз. Найкорисніший фрукт у вигляді соку, але не чистого, а розведеного водою в пропорції один до одного.

"У гранатовому соку є кислоти, які можуть викликати набряклість наших слизових", – говорить дієтолог Людмила Гончарова.

А як вибрати найсолодший гранат? Продавці розкривають професійні секрети.

"Гранат не має бути занадто круглим. Обирайте фрукт з чітко вираженим контурами. Це означає, що насіння вже налилося", – каже продавець Оксана.

М'які на дотик гранати – поганий знак. Це означає, що фрукт перемерз або підгнив. Тому обирати потрібно тільки тверді плоди.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які небезпечні хвороби лікує гранат. Ми також називали п'ять причин з'їсти гранат просто зараз.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Life Сьогоднi на Google News
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Спецпроект
Календар лайфхаків
Червень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 червня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Вечеря за ₴200 000 в Києві
За що такі гроші?
Хронометраж
12
дній
01
годин
38
хвилин
46
секунд
6 - 18 червня

74-й Каннський кінофестиваль

Перейти на спецтему
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Зробити в перебігу дня 4000 кроків
Тренуватися
Лайфхак дня
Як швидко і компактно зібрати валізу у відпустку
Хакнути

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти