I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як вибрати якісні копченості: корисні поради

Зловживання копченостями може нашкодити здоров'ю

Немає диму без вогню, а без диму – копченого м'яса. Такий вид приготування започаткували ще наші предки. Продукти мають подовжений термін зберігання, а ще – спокусливий аромат, який не залишить байдужим жодного любителя м'яса.

Реклама

Читайте також:

М'ясо готують в коптильні від 4-х до 15-ти годин в залежності від виду сировини. В топку кладуть щепки дров, в ідеалі – дубові. Таке копчення дорожче, але саме ця процедура не виділяє смол при горінні, на відміну від фруктових дерев.

Що корисніше: холодне або гаряче копчення

Реклама

Зловживати копченими продуктами не можна
Зловживати копченими продуктами не можна

Розрізняють гаряче та холодне копчення. І це прямо впливає на користь продукту, запевняють дієтологи. Завдяки низькій температурі в м'ясі зберігається більше корисних речовин, але в процесі копчення утворюються канцерогени: смоли, альдегіди.

Українці кажуть, що найбільше в таких продуктах бояться іншого – рідкого диму . Так виробництва здешевлюють собівартість продукції. Але і він буває різним: синтетичним і натуральним. Останній практично не шкодить здоров'ю.

Реклама

Чи безпечний рідкий дим

Продукція з рідким димом дешевша
Продукція з рідким димом дешевша

Рідкий дим продається в багатьох супермаркетах і коштує приблизно 40 грн. Щоб закоптити кілограм м'яса, знадобиться 1.5-3 столові ложки. В пакетик із застібкою потрібно покласти м'ясо і залити туди рідину. Результат – вже через 15 хвилин. Якщо ви хочете робити рулети або м'ясо для бутербродів, залиште маринуватися на 4 години. М'ясо можна і не тримати в рідкому димі, а злегка збризнути в кінці приготування з усіх боків.

Прийти до остаточної думки відносно безпеки продукту лікарі не можуть досі. Аргументують тим, що при копченні і так утворюються канцерогенні речовини, а рідкий дим буде тільки посилювати цей процес. Запам'ятайте, що такі продукти мають яскраво-золотий колір, стійкий аромат і низьку ціну . Розпізнати його можна тільки за цими показниками, тому що виробники не вказують спосіб приготування на етикетці.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати солянку з копченостями . "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з копченою ковбасою .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти